Diari Més

Infermers de Tarragona alerten del perill que els membres de les meses es treguin sols els EPIS

Veuen insuficient que només rebin una formació a través d'un vídeo tutorial poques hores abans

Els membres d'una mesa electoral de Sant Julià de Ramis equipats amb els EPI durant el simulacre.

mesa electoral, simulacre, EPI, eleccions, 14-F, vot, urnaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) ha alertatque treure's un EPI requereix d'un entrenament i coneixements que difícilment adquiriran els membres de les meses electorals per a les propers eleccions del 14 de febrer. Per això, ha qualificat que és un perill.

Des de l'entitat sónconscients de la dificultat de proveir a tots els col·legis electorals dels sanitaris necessaris per oferir ajuda per treure's un EPI, però alhora considera insuficient que els membres de les taules només rebin una formació a través d'un vídeo tutorial poques hores abans de constituir-se les meses.

També veuen insuficient que sigui un responsable de seguretat sanitària(no personal sanitari), que també haurà rebut formació, quiajudi a les persones que estiguin a les taules electorals en la franja horària de 7 a 8 del vespre a treure's l'EPI.

Per tot això, CODITA demana que el Govern garanteixi que es mantenen les mesures d'autoprotecció i que s'estableixin plans exhaustius per a garantir la seguretat dels membres de les meses electorals, els treballadorsdels centres de votació i per a la ciutadania que exerceixi el seu dret al vot el proper 14 de febrer.

tracking