Diari Més

Han mort més residents d'octubre a gener que en la primera onada a Tarragona

El coronavirus va tenir efectes devastadors a Tarragona en els últims mesos del 2020 i el primer d'aquest 2021

Una sanitàrai del Clínic posant-se guants de protecció a l'UCI amb malalts de covid

Jornada desastrosa a la demarcació de Tarragona: 19 morts per covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus ha tingut efectes nefastos a tots els nivells, però el col·lectiu que més ha patit aquesta pandèmia ha estat el de les residències. En el que fa referència a la Regió Sanitària Camp de Tarragona, els morts en residències han estat una gran part del total. A més, en aquesta última onada, la situació escara està sent més preocupant que en la primera onada.

Des dels mesos d'octubre del 2020 fins al gener d'aquest 2021, s'han comptabilitzat un total de 204 morts en residències, tenint en compte els números de finals de la setmana passada. La tendència pel que fa a defuncions amb coronavirus ha estat molt diferent en aquests dos períodes.

En el primer, gairebé totes les morts, sempre tenint en compte la Regió Sanitària del Camp, el mes d'abril va ser devastador. Un total de 126 morts van representar un rècord massa exagerat, ja que en cap mes s'ha arribat ni tan sols a la meitat. Ara bé, al març van ser dinou morts i, al maig, divuit. Si es té en compte aquest trimestre com un fet en conjunt, és inferior l'afectació que en el quadrimestre que va de l'octubre de l'any passat al present gener. El fet és que, en aquests quatre mesos, s'ha mantingut una xifra molt elevada de defuncions.

A l'octubre, van ser un total de 52, per les 46 del mes de novembre, les 40 del desembre o les 66 al gener. Aquestes últimes defuncions entren en escena en plena vacunació. Segons ha detallat el Departament de Salut a aquest mitjà, a dia de dijous de la setmana passada, eren 3.113 els residents que hi havia en centres del Camp de Tarragona. En aquests centres s'hi havien comptabilitzat més de 3.800 accions de primera vacuna i més de 1.500 de segona. En els pròxims dies, les vacunacions hauran de completar-se fins al punt de realitzar les dues reglamentàries i, d'aquesta manera, intentar immunitzar tota la població resident.

tracking