Diari Més

Successos

La Urbana de Tarragona ha patit vint agressions per fer complir la normativa covid

S'han produït tres successos similars a Torredembarra, dos a Reus i diverses situacions de tensió al Camp de Tarragona

La Guàrdia Urbana de Tarragona, durant un  control realitzat a la ciutat.

La Urbana de Tarragona ha patit vint agressions per fer complir la normativa covidACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No a tothom li agrada complir la normativa imposada pels governs per intentar minimitzar els efectes del coronavirus. Un clar exemple es pot apreciar a la ciutat de Tarragona on, segons xifres facilitades pel consistori, agents de la Guàrdia Urbana han patit un total de vint agressions per part de gent que no estava d'acord amb el que els requerien els agents.

En total, des del març de l'any 2020, que és quan la pandèmia va començar a posar-se dura i a fer estralls a la població, la Guàrdia Urbana ha hagut de tramitar 54 diligències davant l'autoritat judicial. Vint són les esmentades per atemptats a agents de l'autoritat i, les 34 restants, són per resistència o desobediència als agents de l'autoritat. Sense arribar a ser agressions, també es tracta de situacions límit a les quals la Guàrdia Urbana mai voldria volgut arribar, però que han acabat amb denúncia.

Els motius són diversos i no han succeït tan sols a la ciutat de Tarragona, sinó que s'estenen arreu del territori i de tot el país. El fet de no poder passejar pel carrer amb el toc de queda, el de no poder canviar de municipi per les restriccions o, per exemple, el d'anar sense mascareta o no respectar d'altres normatives ha provocat, al llarg d'aquests deu mesos, que la tensió entre la policia i la gent, en alguns moments, hagi estat màxima. Tarragona n'és l'exemple més clar, però d'altres municipis propers també han reconegut situacions límit entre els seus cossos policials i els seus veïns o forans.

Reus i Torredembarra

Altres dos consistoris han reconegut casos similars. Es tracta dels de Reus i Torredembarra, amb una població molt nombrosa, sobretot en el primer cas, i que també ha patit accions agressives per part de ciutadans que no volien respectar les mesures anti-covid.

En el cas de la capital del Baix Camp, parlen d'«un parell de casos», tot i que n'hi podria haver més, ja que les agressions o similars per l'incompliment de les esmentades mesures no és una tipologia de sanció que se separi de la resta, tal com succeeix en d'altres municipis. A Torredembarra, per exemple, sí que especifiquen els tres casos que han tingut des de l'any passat. El primer va tenir lloc el 17 d'octubre quan, a un quart de dotze del migdia, un individu volia accedir a la Biblioteca sense fer cas a les mesures covid-19. Va ser denunciat per falta de respecte i consideració a agents de l'autoritat. El 22 d'octubre de 2020 quan passaven cinc minuts de dos quarts de dues del migdia, en un control als establiments es va detectar clients prenent consumicions de peu a la terrassa (quan el que es podia fer eren comandes per emportar). Van denunciar la propietat per falta de respecte i consideració agents de l'autoritat. Finalment, el 9 de novembre, als volts de dos quarts de dues de la matinada, un individu va ser enxampat mentre estava incomplint el confinament nocturn i va ser denunciat per falta de respecte i consideració agents de l'autoritat.

Cambrils no disposa de les xifres d'agressions i al Vendrell reconeixen «alguna situació de tensió», com a Calafell «discussions», sense arribar més lluny. Salou, Vila-seca, Altafulla, Roda de Berà, Pobla de Mafumet, Perafort i Cunit han assegurat a aquest mitjà que no han patit cap mena de situació com les esmentades.

tracking