Diari Més

El PSC qualifica de «dècada perduda» els últims governs de la Generalitat

Rosa Maria Ibarra i Rubén Viñuales lamenten que no s'hagin posat en marxa ni el nou Hospital Joan XXIII ni el Fòrum de la Justícia

Ibarra i Viñuales atenent els mitjans ahir davant les obres del nou Centre Penitenciari Obert.

El PSC qualifica de «dècada perduda» els últims governs de la GeneralitatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC ha denunciat que els últims deu anys de Govern de la Generalitat, d'ençà que no governen els socialistes, ha estat «una dècada perduda», tant socialment com econòmicament, per Catalunya i per la demarcació de Tarragona.

En una atenció als mitjans al carrer Josep Pont i Gol, davant els terrenys on s'està construint el nou Centre Penitenciari Obert, la candidata socialista per Tarragona a les eleccions del Parlament del 14 de febrer, Rosa Maria Ibarra, ha lamentat que «Catalunya és la comunitat autònoma que menys inverteix en àmbits com el social i el de l'habitatge», a més de provocar una «degradació de les institucions». En aquest sentit, Ibarra ha criticat que encara no s'estiguin tirant endavant projectes com el Fòrum de la Justícia o el nou hospital Joan XXIII.

El segon a la llista de la demarcació pels comicis catalans, Rubén Viñuales, ha lamentat, sobre això, que «ens trobem en l'eix de l'abandó», en referència als dos projectes encara no iniciats. L'exlíder de Ciutadans a la ciutat ha assenyalat que «sí que s'està tirant endavant la construcció del Centre Penitenciari Obert», criticant que es tracta d'una «instal·lació que implica contradir, al final, la voluntat dels veïns d'aquesta zona. Tant que l'alcalde Pau Ricomà s'omplia la boca d'escoltar la ciutadania, aquí el que s'ha demostrat és que no l'escolta, sinó que és absolutament servil i entregat al seu amo, que és el Govern de la Generalitat».

A més de criticar també que Tarragona «és l'única capital de Catalunya que no té un Fòrum de la Justícia», Viñuales ha assegurat que es paga «més d'un milió d'euros en el lloguer de dependències judicials a Tarragona». Unes dependències que, segons el socialista, «a banda de disperses, que cal fer una gimcana per trobar-les, estan en una situació totalment paupèrrima i, fins i tot, amb un punt de manca de garanties respecte als drets de les mateixes víctimes, ja que els jutjats de violència domèstica estan en un espai o no es pot mantenir una separació amb els presumptes agressors».

tracking