Diari Més

Aragonès: «Fem a la Generalitat el que Pau Ricomà va fer a Tarragona»

ERC reivindica la «via àmplia» i es compromet a reconstruir socialment i econòmicament Catalunya, defensant que esdevingui una república

Aragonès durant el míting d'ahir en el qual també es va comprometre a reforçar els serveis públics.

Aragonès: «Fem a la Generalitat el que Pau Ricomà va fer a Tarragona»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esquerra Republicana de Catalunya ha reivindicat la «via àmplia» en l'acte de campanya d'avui a Tarragona, en el qual diferents membres i candidats de les llistes a les eleccions al Parlament del 14 de febrer s'han compromés a reconstruir el país econòmicament i socialment, i defensant la necessitat que Catalunya esdevingui una república.

El candidat a la presidència, Pere Aragonès, ha fet una crida a votar a Esquerra per fer «a la Generalitat el que Pau Ricomà va fer a Tarragona, perquè és possible posar d'acord tots aquells que defensem l'autodeterminació i l'amnistia». L'actual president en funcions del Govern també s'ha compromés a enfortir els serveis públics del país «per donar sempre tot el suport als professionals que ens cuiden, a les metgesses, les infermeres, els docents, a tots i a totes moltes gràcies, treballarem per un país amb igualtat d'oportunitats per a tothom».

Per la seva banda, Pau Ricomà ha reclamat que cal fer «un canvi, perquè no manin els de sempre, sinó que mani el poble, el partit del poble, i a Tarragona ho hem aconseguit sumant forces i complicitats». Ricomà ha defensat que «el canvi va de posar les persones al centre i estar nosaltres al costat d'elles, d'augmentar els pressupostos de serveis socials en els moments més durs de la crisi, va d'acollir les persones sense sostre, d'invertir en escoles i en patrimoni i va, també, de fer un urbanisme cohesionador, que sumi». El batlle ha apuntat que «no vam decidir governar amb el Partit Socialista perquè no hem volgut la tranquil·litat per fer el de sempre, hem volgut l'esforç per fer aquest canvi per estar al costat de la gent, exactament el que farem a la Generalitat».

En l'acte també ha intervingut Raquel Sans, la cap de llista als comicis per la demarcació de Tarragona, qui ha sostingut que el 14 de febrer «ens juguem el futur del país i també el del Camp de Tarragona, de les Terres de l'Ebre i del Baix Penedès». En aquest sentit, Sans ha reivindicat que «som la segona àrea metropolitana de Catalunya, i així ho hem de creure, tenim un territori preciós i ple d'oportunitats, el qual hem de defensar i protegir». La candidata ha explicat sis eixos en els quals es basen les propostes en clau de Tarragona, que passen per apostar per l'hidrogen verd, l'equitat territorial, el turisme sostenible, la visió metropolitana, l'economia per la vida i l'accés a l'habitatge.

Per altra banda, l'exdiputat socialista al Parlament Carles Castillo s'ha presentat com un clar exemple d'aquesta «via àmplia». «Us preguntareu que faig aquí en un acte d'ERC, jo que sempre he defensat l'esquerra, la lluita de classes i el republicanisme en el si d'un partit socialista. Doncs faig exactament el mateix, però sense amonestacions internes aquesta vegada, per defensar una esquerra desacomplexada ara en un partit disposat a aplicar allò que pensa». A més, Castillo ha defensat que «no hi ha cap alternativa entre la defensa de l'statu quo actual, inclosa la monarquia, i l'independentisme, no hi ha res al mig». Ha assegurat finalment que va acceptar l'oferta d'anar a ERC perquè «vaig pensar que aquí seria més útil» i va fer una crida a «treure les urpes i no permetre que ningú ens doni lliçons de res, ni d'independentisme, perquè ERC és el referent d'aquest independentisme».

També han intervinguten el míting, en el qual hi havia una cinquantena d'assistents, la número 4 de la llista per Barcelona, Najat Driouech, i la número 3 per Tarragona, Irene Aragonès. Aquesta última ha defensat que «hem demostrat que som l'alternativa i liderem governs de canvi, deixeu l'empremta republicana perquè us estimeu la gent i el territori, som els que hem parit el municipalisme».

tracking