Diari Més

Illa anima a «votar ja per correu i de forma massiva» en un acte a Tarragona

Durant el mateix acte, el president del govern Pedro Sánchez reivindica «la Catalunya retrobada» davant dels partits «de la bronca»

El candidat del PSC, Salvador Illa, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un acte polític a Tarragona.

Illa anima a «votar ja per correu i de forma massiva»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat de PSC al 14-F, Salvador Illa, ha encoratjat els electors a «votar ja per correu i de forma massiva»: «El canvi és possible i no cal perdre ni un minut més», ha dit en un acte polític a Tarragona. El cap de llista dels socialistes ha reclamat aparcar «el debat identitari i absurd» i abandonar les «trinxeres» per dialogar. Illa, que ha carregat contra el Govern de JxCat i ERC per continuar amb la «confrontació», s'ha alçat com l'únic capaç de liderar «la política útil». «Em sento català, europeu i espanyol, però no li preguntaré a ningú què és ni què se sent; ja tenim prou projectes excloents a Catalunya», ha insistit. Per això ha clamat per una solució «assenyada» sense anar «contra ningú».

Illa ha lamentat que hi ha hagut un temps en què les propostes han quedat «eclipsades» pel debat territorial i s'ha conjurat per «treballar dia i nit per donar carpetada als problemes urgents dels catalans». En aquest sentit, ha ofert als electors «tranquil·litat sanitària, econòmica i social».

El cap de llista ha dit que «no hi ha cap partit polític que tingui un full de serveis a Catalunya i Espanya com la que té el PSC» i ha apel·lat a la política «útil», com la que creu que s'està fent des del govern espanyol. A més, ha exigit no «desaprofitar l'ocasió» de tenir un president socialista al capdavant de la Generalitat en el mateix moment que a Madrid governa el PSOE amb Unides Podem. «Estem disposats a donar estabilitat i solvència després d'una dècada perduda de bloqueig», ha assegurat.

Illa ha criticat les «trinxeres» i els «debats identitaris estèrils»: «A Catalunya van començar a repartir etiquetes als catalans de veritat i a alguns ens deien que no teníem cabuda a la nostra terra; però això sí, Cristòfor Colom era català de tota la vida», ha dit, en una referència implícita al número 3 de JxCat, Joan Canadell. El candidat socialista creu que la política de trinxeres es manté perquè «no requereix de cap esforç» i ha afirmat que ell es mou per «dialogar i aconseguir acords».

El candidat del PSC ha dit que les empreses «continuen marxant» del país i ha carregat contra el Govern per haver «desatès» la indústria. En aquest sentit, s'ha compromès a impulsar, des de la Generalitat, «un gran acord amb empreses, associacions empresarials, sindicats i administracions» per trobar «noves oportunitats». Tot plegat, ha detallat, s'articularia mitjançant un Consorci d'Industrialització Econòmic.

Des del Tinglado número 1 de Tarragona, Illa ha celebrat aquest acte polític, acompanyat del president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez; la candidata a Tarragona, Maria Rosa Ibarra, i el número 2 a Tarragona, Rubén Viñuales.

Ibarra ha dit que Catalunya «necessita» fer Illa president i que ara mateix la «gran debilitat» del territori és el Govern de JxCat i ERC. Ha dit que l'executiu els ha «menystingut» i que durant una dècada s'han sentit «abandonats». Per la seva banda, Viñuales, que fins ara havia estat portaveu de Cs a Tarragona, ha dit que amb el PSC ha recuperat la il·lusió. Viñuales ha dit que pensava que «no hi havia altra forma de fer política que no fos la confrontació» i que amb els socialistes ha vist que «existeix una manera de buscar la convivència, acabar amb els murs i pensar en tots els catalans».

El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha reivindicat aquest dissabte «la Catalunya de la retrobada i sense revenges» del projecte del PSC davant la resta de partits que es presenten a les eleccions, a qui ha acusat de ser «els dels problemes, la bronca i la decadència». Sánchez ha dit que la resta de candidatures tenen un lema comú, que és «Tots contra Salvador Illa». «Un diu que Illa és el representant dels poders establerts; l'altre que és una amenaça; l'altre que és un separatista camuflat; i l'altre que anticatalà», ha exemplificat Sánchez. I ha cridat a respondre al «Tots contra Illa» amb un vot al PSC «per correu o en persona».
Sánchez ha dit que el 14-F s'ha de posar fi «al procés i a tots els Governs independentistes, que no han governat per a la Catalunya real». Ha lamentat la «decadència» i les «pèrdues». Ha fet referència a les retallades en salut pública, a «l'abandonament de l'educació pública» i a «la marxa d'empreses que han marxar de Catalunya per la crispació, la polarització i la inseguretat jurídica».

El secretari general del PSOE ha demanat que no hi hagi «més revenges ni més retrets» i que es fixi la vista al futur. I això, ha insistit, només passa pel projecte del PSC. «S'obren dos camins diferents: O la retrobada, o l'immobilisme; o la divisió, o la unió; o la paràlisi, o el moviment», ha argumentat.

Sánchez ha dit que «en l'immobilisme militen partits molt diferents i oposats entre sí». «Comparteixen el dogmatisme, la crispació, i tenen el mateix programa electoral, que és «Tots contra Illa, ha reiterat». «I nosaltres volem tot el contrari: avançar amb esperança», ha dit. Ha demanat «respondre» a aquest lema «de totes bandes del tauler polític» el 14-F amb un vot al PSC. I ha recomanat a aquells que es qüestionin anar a votar presencialment a un col·legi electoral que hi participin per correu.

Els socialistes han tingut, a l'inici de l'acte, un record pel coordinador de l'ANC a Tarragona, Òscar Hijosa, que ha mort als 42 anys a causa de la covid-19.

tracking