Diari Més

La pastisseria Velvet, entre les 50 guardonades en els premis Fava de Cacau

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts premia, per segon any consecutiu, l'establiment tarragoní especialitzat en racions petites i exquisides

Marc Garcia Llauradó mostra els dolços que es poden adquirir a Velvet.

La pastisseria Velvet, entre les 50 guardonades en els premis Fava de CacauGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pastisseria i xocolateria Velvet ha estat una de les cinquanta guardonades en els premis Fava de Cacau, que atorga l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts al mig centenar d'establiments que ofereixen, segons el seu criteri, el millor producte. Són molts els paràmetres que es mesuren, però el cert és que alguna cosa han vist en aquesta empresa tarragonina perquè ja li han donat el guardó durant dues ocasions. De fet, aquest premi té dos anys de vida, amb què la pastisseria ubicada en el número 49 de l'Avinguda Ramón y Cajal ha demostrat la seva vàlua i la qualitat dels seus productes.

Se'n mostra molt orgullós el propietari, un Marc García Llauradó que lloa la tasca que realitza tot el seu equip. «En total, som deu persones treballant cada dia», assegura en declaracions a aquest mitjà, al mateix temps que reconeix que «aquest premi ens ha donat la vida». De fet, segons el propietari, «quan ens els van atorgar l'any passat, va servir de gran empenta, ja que amb tot el que ha significat, a nivell empresarial, el coronavirus, les coses s'han posat molt complicades». «La Fava de Cacau ens ha ajudat a continuar amb tot, ens ha donat a conèixer i ha premiat un treball diari i que té al darrere un gran esforç».

L'establiment estava ubicat abans al carrer Soler, també a la ciutat de Tarragona, però ara compta amb una ubicació privilegiada perquè els clients puguin tastar tots els plaers que aquesta pastisseria ofereix. «Treballem molts productes, però ens agrada molt fer-ho amb chartreuse», explica Marc García, tot detallant que «fem el mojito de chartreuse, torrons de chartreuse, chartreuse amb xocolata...». La clau és que «nosaltres fem totes les receptes» i una de les peculiaritats de Velvet radica en el fet que «fem els pastissos en format quadrat, confeccionem unes racions petites i, d'aquesta manera, els clients poden tastar els nostres pastissos de forma individual».

Garcia explica que la ració més cara que tenen actualment a la botiga «té un cost de 3,20 euros» i que «també treballem molt bé la xocolata, fem moltes figures, bomboneria, tauletes o piruletes», amb què la diversitat està garantida.

Pastisseria vegana i innovació

Una de les novetats que estan duent a terme a l'establiment és la venda de pastisseria vegana. I és que la Fava de Cacau, entre d'altres, s'encarrega de premiar la innovació. «Nosaltres intentem oferir un producte innovador i diferent, per això, segurament, ens han tornat a tenir en compte en els premis», detalla el propietari de Velvet.

La Fava de Cacau és un premi que atorga un jurat després de visitar moltes pastisseries de Catalunya. N'escull 50 i les proclama vencedores, sense realitzar cap rànquing.

La segona edició dels premis Fava de Cacau és una distinció a les 50 millors pastisseries de Catalunya en el marc de la IV Mostra Internacional de Pastisseria que Sant Vicenç va organitzar els dies 23, 24 i 25 de gener. La Mostra té com a objectiu posar en valor l'activitat professional del sector pastisser entre el públic general i, a més, els guardons reconeixen als millors establiments de Catalunya a través d'un procés de selecció realitzat per professionals del sector. Des de la inauguració de l'esdeveniment el passat divendres, la quarta edició ja ha aconseguit més de 7.000 visualitzacions al canal Youtube AjuntamentSVH.

tracking