Diari Més

Medi Ambient

Tarragona, entre els cinc municipis que cobren per carregar el cotxe elèctric

A Móra la Nova, Móra d'Ebre, Reus i Alcover també es paga, mentre que a la resta de pobles de la província és gratuït

Imatge del punt de recàrrega de l'avinguda Vidal i Barraquer de Tarragona, davant la Tabacalera.

Tarragona, entre els cinc municipis que cobren per carregar el cotxe elèctricGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Tarragona és un dels cinc municipis de la província en els que cal pagar per carregar la bateria dels vehicles elèctrics, juntament amb Reus, Alcover, Móra la Nova i Móra d'Ebre, mentre que la resta de pobles de la demarcació que disposen també de punts de càrrega públics, que són una trentena, és totalment gratuït.

Concretament, a Tarragona hi ha dos tipus de punt de recàrrega: el ràpid, que costa 10 cèntims el minut, que aproximadament són 0,12 euros per kWh i estan situats a la plaça Imperial Tàrraco i al carrer Salvador Espriu, i el semi ràpid, que costa 0,03 cèntims el minut, que aproximadament són 0,08 euros el kWh, i estan ubicats a l'Anella Mediterrània, al carrer Josep M. Folch i Torres (les Gavarres), a l'aparcament municipal de l'Hospital Joan XXIII, a la rambla President Lluís Companys, a l'avinguda Vidal i Barraquer i a l'aparcament Saavedra. Un dels avantatges de circular amb vehicle 100% elèctric a la ciutat de Tarragona és que l'aparcament a la zona blava és totalment gratuït, sempre que el cotxe dugui el distintiu de la Dirección General de Tráfico (DGT).

D'entre els municipis que cobren per aquesta recàrrega, però, és el més barat. Pel que fa a Reus cal destacar que té un total de 14 punts de subministrament, dels quals vuit són gratuïts i es troben en aparcaments municipals subterranis i sis són de pagament i es troben en espais públics en superfície. Aquests tenen un cost de 0,19 euros el kWh. A Alcover hi ha dos punts, un de recàrrega semi ràpida, que és gratuït, i un de recàrrega ràpida, que té un cost de 0,25 euros el kWh. Finalment també cal pagar per carregar el vehicle elèctric a Móra d'Ebre i Móra la Nova, on el preu en ambdós municipis és de 0,29 euros el kWh.

Pel que fa a la resta de municipis de la província que disposen de punts de recàrrega públics per a cotxes elèctrics, tots són gratuïts. En total són una trentena, entre els quals destaquen la Canonja, Constantí, Valls, Salou, Cambrils, el Vendrell, Calafell, la Pobla de Mafumet, Amposta, Tortosa, l'Ampolla, Deltebre, l'Ametlla de Mar, etc. La gratuïtat en aquests municipis fa que molts conductors de Tarragona hi vagin per carregar el vehicle.

De la mateixa manera que a Tarragona, a Valls, per exemple, també és gratuït aparcar en zona blava si es disposa de vehicle elèctric i a Alcover, el consistori bonifica un 75% de l'impost de circulació. Són exemples d'algunes de les mesures que molts ajuntaments adopten per incentivar l'ús d'aquests vehicles, els quals no tenen uns efectes tan negatius pel medi ambient.

Pel que fa a les quatre capitals de província de Catalunya, Tarragona era fins fa poc l'única en la qual s'havia de pagar per recarregar el cotxe elèctric en els punts de subministrament públics. Ara, però, des del passat 18 de gener, a Barcelona també són de pagament, mentre que a Girona i Lleida segueix sent gratuït. L'alcaldessa de la ciutat comtal, Ada Colau, va començar a aplicar fa una setmana diferents preus per recarregar el cotxe en els diferents punts repartits per la capital. Els usuaris particulars es podran treure un abonament anual de 50 euros amb el qual els costarà 0,40 euros el kWh, mentre que sense l'abonament costarà 0,49.

tracking