Diari Més

Universitat

Més de 1.200 estudiants de Ciències de Salut de la URV comencen a vacunar-se

Han mostrat el seu suport a la campanya #yomevacuno a través de les xarxes socials

L'estudiant de Medicina de la URV Pau Oleguer, en el moment de rebre la vacuna contra el coronavirus.

Més de 1.200 estudiants de Ciències de Salut de la URV comencen a vacunar-seURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 1.272 estudiants de Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han començat a vacunar-se de covid, ja que els de Medicina, Fisioteràpia, Infermeria i Nutrició fan pràctiques clíniques.

Els estudiants s'han apuntat voluntàriament a aquesta campanya de vacunació, que segueix les indicacions del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, segons informa la URV.

Els inscrits suposen el 70% dels estudiants de Medicina -que són els que concentren més pràctiques clíniques i per això són majoritaris- el 64%, de Fisioteràpia; el 53% d'Infermeria i el 28% dels estudiants de Nutrició.

«La resposta a la crida ha estat molt bona», celebra el degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Antoni Castro.

Els estudiants fan campanya activa a les xarxes socials sota el lema #yomevacuno.

Pau Oleguer, alumne d'últim curs de Medicina, explica que «la vacuna és segura» i que difonen que la reben perquè «no és el mateix veure per la tele com vacunen un metge al Regne Unit que veure A Instagram com vacunen un amic teu».

Una trentena d'estudiants s'han vacunat avui dimarts a l'hospital Sant Joan de Reus i el ritme de la campanya depèn de la disponibilitat del tractament en aquest hospital, el Joan XXIII de Tarragona i el Verge de la Cinta de Tortosa.

Oleguer es mostra satisfet perquè, malgrat la pandèmia, no s'ha cancel·lat cap pràctica clínica i assegura: «Els professionals dels hospitals ens han acceptat de la millor manera malgrat la pressió a la qual estan sotmesos».

tracking