Diari Més

Política

El PSC de Tarragona critica l'endarreriment de les obres del nou Hospital Joan XXIII

Als socialistes els costa creure que la remodelació sigui una realitat a la nova data del Govern

La consellera Alba Vergés durant la visita a l'Hospital Joan XXIII.

La construcció del nou hospital de Tarragona es retarda a finals d'anyDelegació del Govern a Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialista va denunciar ahir l'endarreriment de les obres del nou Hospital Joan XXIII de Tarragona, després que la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, anunciés la setmana passada que la remodelació del centre no serà una realitat fins al 2026. La candidata socialista per Tarragona a les eleccions al Parlament del 14 de febrer, Rosa Maria Ibarra, va criticar que «és un projecte que mai ha estat prioritari pel govern de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana» i va comparar-ho amb l'Hospital Trueta de Girona, «en el que sí que s'estan licitant i executant les obres».

Per altra banda, el regidor socialista a l'Ajuntament de Tarragona, Mario Soler, va lamentar la rebaixa de llits que tindrà el nou hospital, «que passarà dels 383 que té l'actual als 252 que es pretén que tingui el nou, una rebaixa del 35% que és inadmissible perquè és una falta de respecte a la ciutat i no s'estan tenint en compte, en cap cas, les necessitats del territori». A més, Soler va criticar també que no estigui previst el que passarà amb la plantilla de l'hospital. «No se sap si augmentarà o es reduirà, no pot ser que es faci un projecte d'un hospital d'aquestes dimensions i no es contempli què farem amb els treballadors». L'edil al consistori també va reiterar la denúncia de què «no veiem un compromís ferm del govern de Catalunya per apostar per aquest hospital, ni per la salut pública ni per Tarragona».

Finalment, la portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament, Sandra Ramos, va afegir que «és incomprensible com davant d'aquest nou anunci d'endarreriment el senyor alcalde Pau Ricomà es posa allà al costat de la consellera Vergés i permet que vinguin a explicar aquest endarreriment i a més la retallada de llits d'hospital, tapant-li les vergonyes al govern de la Generalitat com sempre fa, en lloc de defensar els interessos d'aquesta ciutat», i va comentar també que a Tarragona «no ens mereixem aquest govern i necessitem un canvi ja, la ciutat està totalment abandonada, com també ho demostra la Ciutat de la Justícia, inexistent i de la qual no hi ha manera que la incloguin als pressupostos i la construeixin». Ramos va criticar també que «Vergés és l'enèsima consellera que ve aquí a vendre fum sobre l'Hospital de Joan XXIII».

tracking