Diari Més

Crisi Econòmica

Professionals de les llars de jubilats de Tarragona acumulen onze mesos sense treballar

Dues perruqueres reclamen que els centres obrin puntualment per prestar els seus serveis amb totes les mesures de seguretat contra la covid-19

Imatge de la llar municipal de gent gran de La Granja,tancada des del mes de març de 2020.

Professionals de les llars de jubilats acumulen onze mesos sense treballar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Algunes treballadores de les llars municipals de gent gran de Tarragona reclamen que aquestes puguin obrir almenys per poder prestar els seus serveis. Les 14 llars de jubilats de la ciutat estan tancades d'ençà que va començar la pandèmia, ja que el seu públic és de risc davant la covid-19. En aquest sentit, l'Ajuntament encara no es planteja la reobertura d'aquests centres. No obstant això, diferents treballadores de les llars, com per exemple les perruqueres, que porten des del març de 2020 sense treballar, defensen que es podrien obrir puntualment per atendre la seva clientela. Asseguren que la gent gran va igualment a la perruqueria i estan convençudes que, seguint un protocol estricte, podrien prestar el seu servei sense comprometre la salut de la gent gran.

Núria Reseco és una de les perruqueres que pateix aquesta situació. Treballava a la llar municipal de gent gran del barri de la Granja i denuncia que «ens han deixat amb una mà al davant i una al darrere». Reseco, que és autònoma i té la treballadora que l'ajudava al centre a l'ERTO, lamenta que pràcticament no ha tingut cap ingrés durant 11 mesos, més enllà d'alguna feina a domicili, amb la que recorda que «no em guanyo la vida, i sort del meu marit que sí que pot treballar».

La perruquera, que assegura que hi ha llars de jubilats d'altres municipis que sí que estan obertes, critica que les perruqueries estiguin obertes, «ja que són considerades un servei essencial», però que en canvi l'Ajuntament de Tarragona no li permeti treballar. «Podem seguir un protocol amb cita prèvia i mantenint distàncies, podem atendre als nostres clients amb total seguretat, com fa qualsevol altre negoci, per què no em deixen treballar?», es pregunta, indignada, Reseco.

També és el cas de Rosa Maria Trujillo, perruquera a la llar municipal de gent gran de Bonavista, que lamenta que «ja no sabem que fer perquè ens deixin obrir i treballar». Explica que també porta onze mesos sense treballar, «i tot i això segueixo pagant com autònoma i al gestor, és a dir, les mateixes despeses però sense ingressos». Trujillo també considera que, «si els jubilats segueixen anant a la perruqueria malgrat que les llars estan tancades, per què no podem obrir nosaltres, que a més els hi fem un preu més econòmic?». «Des de l'Ajuntament no pensen en nosaltres, no ens tenen en compte», lamenta finalment la perruquera. També explica la seva situació una altra treballadora de les llars de jubilats municipals de Tarragona que prefereix mantenir-se en l'anonimat. Forma part del sector de l'estètica i treballa en diferents centres de barris de la ciutat.

De la mateixa manera que les dues perruqueres, lamenta que hi ha negocis que fan la mateixa feina que ella i estan oberts. A més, assegura que «les llars de jubilats de Cambrils i la de Reus, que és de la Generalitat, no estan tancades, però les de Tarragona sí. Per què?», es pregunta la professional, que comenta que viu sola amb el seu fill, que estudia a la universitat, i que, per tant, els seus són els únics ingressos que entren a casa. «He fet alguna feina a domicili, però amb això no en tenim prou per viure», diu.

tracking