Diari Més

Municipal

Pictogrames als equipaments esportius municipals per adaptar-los a les persones amb Transtorn de l'Espectre Autista

El que es pretén és facilitar el dia a dia de les persones amb TEA i les seves famílies, a través de l'accessibilitat cognitiva i la conscienciació social

Imatge dels pictogrames que ha incorporat el velòdrom.

Pictogrames als equipaments esportius municipals per adaptar-los a les persones amb Transtorn de l'Espectre AutistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les piscines i equipaments esportius municipals del Patronat Municipal d'Esports de Tarragona i la conselleria d'Esports s'han adaptat a les persones ambTranstornde l'EspectreAutista amb lainstal·lacióde 25 pictogrames. S'han instal·lat 7 pictogrames a les piscines, 6 als poliesportius, 9 als camps de futbol, un al camp d'atletisme, un al velòdrom i un altre alpatinòdrom.

L'acte de col·locació dels pictogrames ha comptat amb la consellera d'Esports María José López que s'ha mostrat molt satisfeta peraquesta acció que permetrà «apropar encara més el mon de l'esport a les persones amb TEA».A l'acte també hi ha assistit elpresident de Todos enAzul, Juan JoséCaravaca, ha volgut agrair la implicació del Patronat i de la conselleria en la iniciativa i el seu paper en la conscienciació vers el TEA.

Todos enAzulés una associació sense ànim de lucre formada majoritàriament per famílies amb fills i filles amb TEA i creada aTorreforta(Tarragona). Entre els seus projectes, es troba la iniciativa «Entén la ciutat amb pictogrames», que consisteix a senyalitzar espais públics i comerços amb imatges senzilles que identifiquin un objecte, una acció, un lloc, un verb, etc. Els pictogrames com els que s'han col·locat a les instal·lacions esportives municipalssón plaques quadrades de 18X18 cm, situades a una alçada d'1,20 m perquè puguin ser vistos tant per petits com per adults, amb la major autonomia possible. El que es pretén és facilitar el dia a dia de les persones amb TEA i les seves famílies, a través de l'accessibilitat cognitiva i la conscienciació social.

tracking