Diari Més

Llibres

Les històries que ens curen

Dues tarragonines publiquen 'El poder sanador del cuento', 40 relats breus recopilats durant la pandèmia

Les històries que ens curen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isabel Sardà Gual és psicòloga, mestra de kundalini ioga i meditació, i creadora de Sat Sukh Ioga. En els mesos més durs del confinament de 2020, va pensar que podia acompanyar les sessions de ioga que oferia amb contes terapèutics relacionats amb el ioga, la meditació, la psicologia i l'educació. Així és com, a través de les xarxes socials, va explicar històries adreçades a reflexionar sobre el significat de la vida, però també sobre els moments que estàvem vivint.

En paral·lel, també durant el confinament, Carme Aragonès, mestra infantil i especialista en arts plàstiques, va posar en marxa el canal AraDiP Dibuix i Pintura, en què explicava contes pensant que poguesin ser entretinguts per a la canalla, però també educatius, que els sorprenguessin i els poguessin ser útils per treballar qüestions de la vida quotidiana. Cada història s'acompanyava d'un recurs visual, ja fos les il·lustracions del mateix conte, titelles, obres xineses, etc.

«Un dia, la Carme i jo ens vam adonar que estàvem fent el mateix», explica la Isabel. Així és com, després de constatar que els contes havien sigut una bona eina per a tots els col·lectius, naixia un projecte que ha unit aquestes dues tarragonines: el llibre El poder sanador del cuento (Ed. Círculo Rojo). Es tracta d'una antologia de contes espirituals d'origen divers, tot i que la majoria provenen d'Orient. Des d'una mirada que contempla disciplines com la psicologia, l'educació, el ioga o la meditació, les històries seleccionades volen convidar el lector a fer una mirada pausada i reflexiva al seu jo interior.

Els relats han sigut sel·leccionats acuradament. Tot i que la Isabel n'havia explicat trenta, les dues autores van voler ampliar el nombre fins arribar a quaranta, en al·lusió a la quarentena que hem hagut de passar. A més, han apostat per adaptar les històries i el llenguatge als temps actuals, amb la voluntat d'arribar a tots els lectors.

Les il·lustracions que acompanyen els relats són obra de la Carme, dibuixos elaborats amb diverses tècniques que tenen la funció d'acompanyar el lector en aquest viatge emocional que els proposen les dues autores.

Encara que El poder sanador del cuento està pensat més per a adults que per a infants, les autores expliquen que les històries, recull de saviesa popular, es poden contar igualment als petits de la casa, fent-ne l'adaptació, igual que s'ha fet sempre amb tantes i tantes històries de tradició oral.

El llibre ja està a impremta i es preveu que les persones interessades el puguin tenir ja al mes de febrer. A causa de la pandèmia les autores no l'han distribuït en llibreries, sinó que en faran l'entrega per correu. Tothom que en vulgui saber més pot informar-se al blog del llibre (elpodersanadordelcuento.blogspot.com), o veure el booktrailer que les autores han penjat a YouTube. D'altra banda, ja es poden fer prereserves enviant un correu a elpodersanadordelcuento@gmail.com.

Carme Aragonès, autora de les il·lustracions.

Les històries que ens curen

tracking