Diari Més

La votació per franges el 14-F farà augmentar per 5 el risc de contagi dels membres de les meses electorals

Així ho afirma el professor de la URV Àlex Arenas, tenint en compte la incidència a 14 dies actual

Àlex Arenas durant el discurs inaugural del curs 2020-21 de la URV.

Àlex Arenas critica la divisió entre ciència i política en la gestió de la pandèmiaURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ÀlexArenas, un dels investigadors que més crític s'ha mostrat amb les mesures anticovid actuals que s'han pres per part dels governs estatal i català, ha alertat aquest dilluns a través de les xarxes socials del perill que comporta la planificació de la jornada electoral del 14-F tal com està prevista.

De fet, en el mateix sentit s'ha expressat també avui el síndic de Greuges català, Rafel Ribó, alertant, d'acord amb els informesrealitzatsper una comissió d'experts, que fer les eleccions el 14 de febrer és un «risc» i dificultarà el vot de molta gent.

En l'àmbit sanitari, però, l'advertiment d'ÀlexArenasés clar. D'acord amb la incidència a14dies actual (que pot ser pitjor al febrer) i partir del cens, ha calculat, aproximadament, que l'increment de risc de contagi per a cada membre de les meses electorals es multiplicarà per cinc, com a mínim. Aquesta apreciació la fa tenint en compte la proposta de què les persones contagiades i els contactes estrets puguin votar presencialment en determinades franges horàries.

A banda dels integrants de les meses,Arenastambé ha afegit que el mateix increment de risc patiran els apoderats i interventors que estiguin dins elscol·legiselectorals la jornada de votació.

tracking