Diari Més

Medi Ambient

L'Ajuntament de Tarragona posa 28 sancions durant el 2020 per fer abocaments

Les multes superen els 4.000 euros i el consistori també fa pagar a l'infractor el cost de la neteja de l'espai malmès

Un abocador a Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona posa 28 sancions durant el 2020 per fer abocamentsAjuntament Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona va posar 28 sancions durant el 2020 per fer abocaments que suposen delictes mediambientals. Són multes que superen els 4.000 euros, als quals se'ls ha d'afegir el cost del servei de neteja municipal per arranjar l'espai malmès. Durant aquest gener ja s'han obert cinc expedients més. Durant l'any passat també es van posar 200 sancions per valor d'uns 300 euros per abocaments il·legals de menors dimensions a la via pública. El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, ha explicat que la Guàrdia Urbana fa «vigilància intensiva» dels «punts negres» de la ciutat, fins i tot amb càmeres de seguretat, per enxampar els infractors, que acostumen a ser empreses i no pas particulars.

En les darreres setmanes els agents de medi ambient de la ciutat han detectat dos abocaments d'origen immobiliari. Fortuny ha concretat que els han fet persones que es dediquen al buidatge de pisos contractats per agències. El consistori ha multat les immobiliàries i alhora enviarà una carta a totes les companyies de la ciutat alertant-les de la situació i recordant-los que tenen a la seva disposició la deixalleria municipal. La deixalleria també ha de jugar un paper important a partir de les properes setmanes, ja que el 4 de febrer està previst que entri en vigor l'ordenança que fixarà els preus públics per tal que les empreses hi puguin anar a llençar residus voluminosos.

Fortuny ha destacat la feina feta pels serveis de neteja, unitat de medi ambient i Guàrdia Urbana per investigar i localitzar els infractors. Des del mes passat un cop es neteja un abocament el consistori col·loca un cartell informatiu on es remarca que la zona es vigilarà amb càmeres de seguretat. «És una xacra que estem intentant arreglar. Ara ja estem fent cirurgia fina. Sabem qui són i com ho fan, i estem contents de certificar que no és la ciutadania particular, sinó una part industrial. Són pocs però fan molt soroll i a vegades no són de Tarragona», ha manifestat el conseller.

tracking