Diari Més

Tradició

Un documental i un projecte pedagògic per celebrar els 40 anys del Carnaval tarragoní

La peça audiovisual es podrà veure per Tac12 i a les xarxes socials municipals

Rua pels carrers de Tarragona. 1983  (

Un documental i un projecte pedagògic per celebrar els 40 anys del Carnaval tarragoníChinchilla / AHCT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu de la celebració del 40è aniversari del Carnaval de Tarragona i donat el consens que ja es va arribar el passat octubre sobre la inviabilitat dels actes multitudinaris al carrer, enguany l'Ajuntament aprofitarà per documentar el Carnaval de la ciutat. Així ho va comunicar ahir l'alcalde Pau Ricomà als membres de la comissió consultiva de carnaval.

«S'ha volgut posar en valor el que representa aquesta festa amb un documental que fa un repàs històric del passat i del present i un projecte pedagògic que quedarà per al futur», explicava Ricomà.

Ja s'ha posat en marxa la producció d'un documental de nou capítols «per tal de donar veu a la feina duta a terme per una part molt important i molt diversa dels tarragonins i tarragonines» segons el batlle.

La peça audiovisual, que ja s'està elaborant amb la recopilació d'imatges antigues i la col·laboració de l'Arxiu Municipal, i amb entrevistes a diferents testimonis, es podrà veure per Tac12, a les xarxes socials municipals i, si les restriccions per la pandèmia ho permeten, també al Teatre Tarragona.

Paral·lelament, també s'oferirà un projecte pedagògic a les escoles de la ciutat sobre la història i el llegat del carnaval tarragoní. Una altra de les propostes és la producció d'una exposició que molt probablement comptarà amb l'exhibició de vestits, guardons i imatges que han quedat per al record.

tracking