Diari Més

Educació

L'Ajuntament de Tarragona vol alleugerir el caos de cotxes a l'entorn de les escoles

El programa Camins Escolars Segurs entrarà en funcionament el curs vinent i avui comença una prova pilot al col·legi Lestonnac

S'ha suprimit temporalment l'aparcament de motos davant el col·legi Lestonnac fins al juny.

L'Ajuntament de Tarragona vol alleugerir el caos de cotxes a l'entorn de les escolesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona vol posar remei al caos circulatori de cotxes a les entrades i sortides de les escoles de la ciutat. L'Institut Municipal d'Educació, la Guàrdia Urbana i la conselleria de Mobilitat han començat a treballar en un nou projecte per millorar la mobilitat al voltant dels centres educatius. El programa Camins Escolars Segurs pretén «reduir l'ús dels cotxes en l'anada a l'escola, i fomentar que part del recorregut es faci caminant», segons explicava el conseller d'Educació, Manel Castaño. El projecte encara es troba en una fase molt inicial, però preveu entrar en funcionament l'inici del curs vinent. L'Ajuntament espera poder dur a terme les primeres accions al setembre. De moment, avui comença una prova pilot al col·legi Lestonnac-L'Ensenyança, que persegueix augmentar l'espai a la porta principal de l'escola per dificultar el trencament dels grups bombolla, tot eliminant temporalment l'aparcament de motos que hi ha davant.

Els terminis amb els quals es mou el consistori apunten al començament del curs escolar 2021/22. El programa Camins Escolars Segurs revisarà l'entorn circulatori de tots els centres educatius de la ciutat, ja que «a Tarragona totes les escoles tenen situacions que es poden millorar», explicava Manel Castaño. L'Institut Municipal d'Educació, la Guàrdia Urbana i la conselleria de Mobilitat analitzaran la problemàtica particular dels col·legis de totes les zones de Tarragona, malgrat que saben que al centre s'hi troben les escoles amb entorns més conflictius. Tot plegat amb l'objectiu de «recuperar l'anada a l'escola més clàssica», en paraules del conseller d'Educació, apostant per «millorar les condicions del recorregut a peu i reduir la quantitat de cotxes» a prop dels centres educatius.

Lestonnac, prova pilot

Una necessitat derivada de la covid-19 ha fet que el col·legi Lestonnac-L'Ensenyança hagi acollit la prova pilot del projecte Camins Escolars Segurs. L'aparcament per a una quinzena de motos de davant la porta principal de l'escola –un dels més grans de la Part Alta– s'ha suprimit temporalment. Fins que acabi el curs, al juny, s'habilitarà un espai extra per a motos al carrer de les Coques. D'aquesta manera, tant el centre com l'Ajuntament donen solució a un problema detectat durant el primer trimestre: «Les voreres de davant el col·legi són molt estretes, i la presència de motos gairebé n'impedia el seu ús», assegurava Manel Castaño. El poc espai disponible davant l'entrada del col·legi Lestonnac feia que en alguns moments es produís certa aglomeració de gent a les hores d'entrada i sortida. Amb l'eliminació de l'estacionament de motos, el consistori espera assegurar la separació dels diferents grups bombolla.

Aquesta no serà l'única acció que millorarà l'entorn circulatori de l'escola a la vora de la Catedral. L'acumulació de cotxes a la plaça de la Pagesia durant l'entrada i sortida dels alumnes és un problema endèmic. L'Ajuntament està estudiant actuar-hi de cara al curs vinent i es plantejava regularitzar l'espai i «senyalitzar verticalment i horitzontal» la plaça, avançava Manel Castaño. El consistori valorarà la possibilitat de reservar l'aparcament a famílies de criatures que cursin el primer cicle d'Educació Infantil, «ja que els nens d'aquesta edat no poden anar sols», argumentava Castaño. El conseller d'Educació detallava que les famílies haurien de dur una identificació i que l'estacionament estaria permès durant pocs minuts: «S'ha d'evitar que la gent aparqui i vagi a fer el cafè».

tracking