Diari Més

Connectivitat

Tarragona tindrà vuit punts de wifi públic i d'alta velocitat en tres setmanes

L’Ajuntament s’ha adherit al programa europeu WiFi4EU que permetrà als ciutadans navegar de manera gratuïta a una velocitat de 30 Mbps

Imatge d'un dels punts wifi ja instal·lats per l'Ajuntament al costat del parc Saavedra.

Tarragona tindrà vuit punts de wifi públic i d'alta velocitat en tres setmanesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona tindrà d’aquí a tres setmanes un total de vuit punts wifi gratuït i d’alta velocitat repartits per diferents espais públics de la ciutat. De fet, aquests ja s’han instal·lat a la Rambla Nova, Camp de Mart, Parc Saavedra i Plaça Corsini i es milloraran els de la plaça del Rei, l’edifici de la Imperial Tàrraco-Espai Jove, el Teatre Tarragona i la Volta del Pallol. Aquests últims eren els punts a través dels quals ja es podia navegar per Internet i que formaven part d’una iniciativa pròpia de l’Ajuntament de Tarragona. Així, la velocitat màxima d’aquests punts era de 256 kbps, ja que hi ha una normativa estatal que marca aquest topall. Ara, però, el consistori s’ha adherit al programa europeu WiFi4EU, pel qual ha rebut una subvenció de 15.000 euros per la instal·lació d’aquests punts wifi que, a més, permetran navegar a una velocitat molt superior a la que es podia fer fins ara, a 30 mbps.

«Els punts wifi que hi ha hagut fins ara a Tarragona seguien la normativa espanyola i estaven capats, a una baixa velocitat», explica Jordi Fortuny, regidor de l’Ajuntament que ha liderat el projecte. Fortuny remarca que, encara que ja s’hagin col·locat la cartelleria dels nous punts, no serà fins d’aquí a tres setmanes quan tècnics de la Unió Europea vindran a validar la instal·lació i ja s’hi podrà accedir. «Aquest fet demostra que des del consistori continuem treballant per la transformació tecnològica a Tarragona i per l’accés lliure a la xarxa, no ens podem perdre estar al dia en aquest sentit, és un avenç per la ciutat molt important paral·lelament a tots els avenços que ja estem fent en l’àmbit del 5G», assenyala també Fortuny.

Pel que fa a la ubicació d’aquests punts, Fortuny defensa que «els tècnics municipals han escollit, de la mateixa manera que ja estaven localitzats els anteriors, espais que formen part de la zona patrimonial i més turística de la ciutat, és a dir, una zona més de cara als visitants». En aquesta línia, l’edil d’ERC comentava que «està clar que avui en dia no agafo un hotel si no té wifi i, per tant, de la mateixa manera, esculls destinacions si viatges, tenint en compte el que t’ofereix aquella ciutat. Des del punt de vista del visitant, Tarragona ha de poder tenir punts de connexió lliure i ràpida per tot el que faci falta, més enllà que la població també ha de poder accedir-hi». Per això, Fortuny va assegurar finalment que aquesta instal·lació s’anirà estenent per tota la ciutat, no només per la part turística i, de fet, va avançar que hi ha capacitat pressupostària per fer-ho.

tracking