Diari Més

Llibres

A Valls i Tarragona, llegir té premi

La llibreria Adserà engega una campanya de foment de la lectura per a infants d’entre 5 i 11 anys

Gertri Adserà a la llibreria de la Rambla Nova de Tarragona, aquest dimecres.

A Valls i Tarragona, llegir té premiGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la llibreria Adserà es busquen nens i nenes amb ganes de llegir, escriure, imaginar i passar-s’ho molt bé amb els llibres i la lectura. Aquesta setmana han presentat la iniciativa Ets el que llegeixes, un programa que arrencarà el pròxim 1 de febrer a les llibreries Adserà de Valls i Tarragona. El programa, adreçat a nens i nenes d’entre 5 i 11 anys, els proposarà dur a terme un seguit d’activitats i aconseguir, mitjançant un sistema de punts, una sèrie de regals.

El sistema és senzill. Cada participant haurà d’anar a la llibreria per fer-se el carnet. Cada cop que faci una de les tasques encomandes, l’haurà de presentar a l’establiment, on aconseguirà punts. Amb el temps, podrà intercanviar aquests punts per regals o bé anar acumulant-los per aconseguir un regal més gran.

Les tasques encomanades poden ser des de fer un dibuix del conte llegit, a gravar un vídeo explicant un conte, inventar un conte o disfressar-se del personatge de conte preferit. Totes aquestes activitats es plantegen en tres franges d’edat, infants de 5 i 6 anys, infants de 7 a 9 anys, i infants de 10 i 11 anys. Pel que fa als regals, la llibreria ha encomanat a la dissenyadora Anna Brullas un plegat d’il·lustracions amb les quals han decorat bosses, tasses, gorres i punts de llibre. També hi haurà altres regals com ara colors, contes o puzles.

«Amb aquesta campanya volem fomentar la lectura, la comprensió lectora i l’escriptura i, a la vegada, esdevenir una llibreria de referència per a les famílies», explica Gertri Adserà. En paral·lel, el programa també busca fomentar el valor del llibre des de la primera infància.

La propietària de la llibreria explica que fa temps que treballen amb la voluntat d’esdevenir una llibreria familiar i un espai d’oci cultural compartit, posant una especial atenció en la secció de llibres infantils i juvenils. «Hem classificat tota la llibreria infantil per temàtiques, deixant de banda les edats, perquè entenem que avui dia el més important és que cada petit lector pugui trobar la lectura que li agradi més, independentment dels anys que tingui», explica la Gertri. La llibretera assenyala que el que més els agrada és que els infants vagin a la llibreria i puguin triar i remenar el que més els agradi, advertint que, de vegades, «no els escoltem prou». També subratlla que les editorials «publiquen molt, i amb molta qualitat, i això ho veiem perquè totes les tardes tenim gent jove mirant per les prestatgeries».

Quant a la campanya que estan a punt d’engegar, la Gertri admet que l’han pensat «amb tota la il·lusió» i que esperen que resulti atractiva, tant per als pares com per als nens i nenes, que han de ser-ne els protagonistes: «Volem que vinguin les criatures amb els seus carnets a buscar els punts».

Tota la informació sobre el programa Ets el que llegeixes es pot consultar a la pàgina web de les llibreries Adserà (www.adsera.com).

Els regals han estat dissenyats per Anna Brullas.

A Valls i Tarragona, llegir té premiGerard Martí

tracking