Diari Més

Esport

La Guàrdia Urbana va multar un total de 15 'skaters' durant el 2020

El Club d'Skateboard de Tarragona lamenta no tenir opcions per practicar l'esport, ja que l'skatepark està tancat per les restriccions de la covid-19

La Guàrdia Urbana, multant un grup d'skaters a la plaça del Rei el passat 31 de desembre.

La Guàrdia Urbana va multar un total de 15 'skaters' durant el 2020Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Tarragona va sancionar durant el 2020 un total de 15 skaters per diferents motius. Segons fonts municipals, en 11 ocasions, «per circular o fer ús dels monopatins de manera que perjudiqui els béns públics o privats o produeixi inseguretat als ciutadans», en dues ocasions per «circular amb un monopatí amb passatger», una altra sanció va ser per «circular per voreres i zones per a vianants amb un monopatí essent major de 15 anys» i, finalment, també una multa per «circular amb monopatí per una àrea de vianants causant molèsties al veïnat».

Per la seva banda, Nacho Climent, membre de la junta del Club d'Skateboard de Tarragona lamenta que amb la prohibició de fer ús del monopatí pels carrers de la ciutat i amb el tancament de l'skatepark, al Parc Francolí, a causa de la pandèmia de la covid-19, els skaters de Tarragona no poden practicar el seu esport. Des de l'Ajuntament defensen que l'espai destinat per anar amb monopatí està precintat «per les restriccions dictades pel PROCICAT a causa de la pandèmia, en el decret s'especifica que queda prohibida la utilització d'equipaments esportius que no estiguin supervisats i que hauran de quedar tancats físicament incloent pistes i camps d'esports públics a l'aire lliure».

Tot i això, Climent defensa que el que practiquen és un esport individual i que difícilment pot provocar contagis de covid-19, a diferència d'altres esports més col·lectius. «Quan vam sortir del confinament l'skatepark estava precintat i vam decidir circular per la ciutat, on altra gent podia fer esport, com anar a córrer o en bici, però o bé ens identificaven i ens cridaven l'atenció o bé ens multaven directament», explica Climent, que assenyala que la sanció és de 100 euros. «A l'estiu van treure les restriccions, però al cap d'uns mesos va tronar a entrar en vigor i van tornar a precintar l'skatepark, tot i que molta gent treu les tanques i quan arribem moltes vegades sembla que estigui permès, però llavors ve la Guàrdia Urbana i ens multa o ens fa fora», afegeix el membre del club tarragoní, que apunta que aquest mes de gener ja ha rebut dues sancions. En aquest sentit, comenta que «em costa de creure que durant tot el 2020 només s'hagin posat 15 multes, ja que jo n'he presenciat almenys una dotzena i he sentit que n'han posat una desena més. Potser és que no s'han arribat a tramitar totes».

Per altra banda, des del Club d'Skateboard de Tarragona reclamen un nou espai, més ben fet i millor ubicat, a prop del centre de la ciutat. «L'skatepark està molt lluny, a l'altra punta de Tarragona, i a més està molt mal dissenyat i ple de sorra, el que dificulta la pràctica de l'esport», critica Climent. El jove, de 20 anys, explica que inclús moltes vegades arribaven a l'espai i es trobaven una festa d'aniversari i tot ple de pares i nens. Assegura també que «vam fer un projecte per fer un nou skatepark a la zona del Miracle, just darrere de la meravellosa plataforma. El vam presentar al grup municipal de Junts per Tarragona, que el va portar al plenari de l'Ajuntament i ni se'l van escoltar», lamenta Climent, que recorda que «molts altres municipis més petits que Tarragona tenen millors instal·lacions per practicar aquest esport, com per exemple a Cunit».

Amb relació a la imatge, diu que va ser el 31 de desembre i que fins i tot el van multar a ell, que estava assegut, i un noi que gravava.

tracking