Diari Més

Benestar Animal

El SEPRONA multa un okupa per tenir el seu gos en un balcó ple d'excrements

Les denúncies veïnals han estat claus perquè els especialistes de la Guàrdia Civil intervinguessin

Imatge del gos envoltat de brutícia al balcó interior.

El SEPRONA multa un okupa per tenir el seu gos en un balcó ple d'excrementsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona van interposar ahir una sanció administrativa a l'amo d'un gos per tenir-lo tancat a un balcó interior ple de brutícia i excrements del mateix animal. Segons ha pogut saber Diari Més, es tracta d'un okupa que viu il·legalment en un pis del carrer Hernández Sanahuja 9, 1r 2a, de Tarragona.

Les queixes i denúncies veïnals tant al mateix cos nacional com a la Guàrdia Urbana de Tarragona han aconseguit que el SEPRONA, acompanyat de l'Associació d'Advocats Animalistes de Tarragona (ADAT), qui hauria aconseguit un permís judicial per intervenir com més aviat millor, entrés ahir a l'habitatge per fer les comprovacions pertinents.

Aquesta redacció ha pogut confirmar que només es va posar una sanció administrativa per l'estat del balcó. Segons la veïna més pròxima, Laura S., l'okupa «ha pogut demostrar que el gos estava ben cuidat i que a l'interior del pis tenia menjar». En aquest sentit, el SEPRONA no va considerar que el gos patís cap mena de maltractament, més enllà de l'estat del balcó on l'animal passava moltes hores. Laura S. assegura que «es veu que el pobre gos portava quinze dies tancat al balcó, i era jo, que sóc la que estic més a prop, la que li tirava aigua i menjar». Segons la veïna, una coneguda de l'okupa s'ha endut l'animal assegurant que amb ella estarà en millors condicions i tant el SEPRONA com l'ADAT en faran un seguiment. Laura S. remarcava finalment que «la gent s'ha de conscienciar de la responsabilitat que comporta tenir un animal i els veïns que observin aquesta mena de conductes han de denunciar com més aviat millor, ja que des de l'ADAT m'han dit que sempre triguen més temps i en molts casos es troben els animals ja morts».

Per altra banda, des de la regidora de Benestar Animal de l'Ajuntament de Tarragona van assegurar que l'animal està en mans d'una altra persona. La regidora, Carla Aguilar, va fer un tuit confirmant que «el gos està en bones condicions, però s'ha acordat dur-lo a una altra llar on pugui estar més ben atès».

tracking