Diari Més

Trànsit

El radar de tram de l'A-7 funciona en sentit nord des del 23 de desembre

Dues avaries seguides, i els posteriors processos d’arranjament i validació, van provocar que estigués inoperatiu en direcció Barcelona des del 2018

D'ençà que el radar va ser instal·lat el 2017 s'han obert més de 105.000 expedients sancionadors.

El radar de tram de l'A-7 funciona en sentit nord des del 23 de desembreGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El radar de tram de l’A-7 al seu pas per la ciutat de Tarragona va entrar de nou en funcionament en sentit nord el passat 23 de desembre, després d’estar inactiu durant dos anys per un parell d’avaries, tal com va avançar Diari Més a principis de novembre.

Segons va explicar en aquell moment el Servei Català de Trànsit (SCT), l’aparell per controlar la velocitat en direcció Barcelona es va espatllar en dues ocasions i quan s’arranja el cinemòmetre cal realitzar un procés de validació i control per assegurar que funciona correctament. El temps que dura aquest procés, sumat a la lentitud de contractació de l’administració va fer que es tardés dos anys en reparar-se. Dos anys en els quals no es va posar cap sanció per excés de velocitat.

Ara, però, des del 23 de desembre el radar funciona correctament, de manera que en detectar que un vehicle circula a una velocitat major als 80 km/h permesos sí que salta i es tramita un expedient sancionador. Per altra banda, i segons va informar Trànsit, el radar també va estar inactiu en sentit sud entre el 21 de setembre i el 3 de novembre per una avaria al cablejat arran d’una tempesta, la qual es va poder arranjar amb més facilitat i rapidesa.

Des de la seva posada en marxa el febrer de 2017 fins a finals de 2020, es van obrir un total de 105.424 expedients. Cal recordar que això no significa que aquests acabin amb multa, ja que els conductors poden presentar al·legacions, però en la gran majoria de casos s’acaba sancionant la infracció.

En saltar-se un radar a una via limitada a 80 km/h, com és el cas del tram en qüestió de l’A-7, la multa és de 100 euros sense la retirada de cap punt si s’hi circula entre 81 i 110 km/h; de 300 euros i dos punts si s´hi passa entre 111 i 130 km/h; de 400 euros i quatre punts si el radar enxampa el vehicle circulant entre els 131 i els 140 km/h; i de 500 euros i sis punts si va a una velocitat d’entre els 141 i 150 km/h. Aquestes infraccions són considerades «greus», mentre que si se circula a partir de 151 km/h en una via limitada als 80 km/h, es qualifica de «molt greu» i comporta una sanció de 600 euros i la retirada de sis punts del carnet de conduir. A més, si un conductor s’excedeix de la velocitat permesa en més de 80 km/h en vies interurbanes, es pot enfrontar a una pena de presó d’entre tres i sis mesos o bé al pagament d’una multa i la realització de treballs a la comunitat, a més de la privació del dret a conduir entre un i quatre anys. A tot això, és clar, cal sumar el perill d’accident mortal si se circula a una velocitat superior a la permesa.

tracking