Diari Més

Festa

Bonavista aposta per celebrar enguany un carnaval adaptat a la pandèmia

Avui comença el concurs per escollir carnestoltes i concubina per la festa del 13 i 14 de febrer

Imatge de membres de la comparsa de Sinhus Sport, ambientada en Aladí, durant el carnaval de Bonavista de l'any passat.

Bonavista aposta per celebrar enguany un carnaval adaptat a la pandèmiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bonavista ha decidit no renunciar enguany al carnaval, tot i la pandèmia de la covid-19 i, per això, l’associació de veïns del barri ha decidit organitzar una celebració adaptada a les restriccions, és a dir, en línia. També estudien fer alguna mena d’activitat cultural de manera presencial, respectant mesures de distància i aforament, però per això esperen a veure com evoluciona la pandèmia. També hi haurà un concurs de disfresses enfocat a la gent del barri i el carnestoltes i la concubina faran el pregó de manera telemàtica, així com una desfilada pels carrers del barri amb música.

Segons explica un dels membres de l’associació, Jordi Martínez, fer el carnaval adaptat a la pandèmia «és una manera de donar vida al barri». Comenta que avui mateix comença el concurs per escollir el carnestoltes i la concubina de l’edició d’enguany, que tindrà lloc el cap de setmana del 13 i el 14 de febrer. A les bases del concurs, que es poden consultar a les xarxes socials de l’entitat veïnal, s’indica que hi podran participar tots els veïns de Tarragona i que per inscriure’s només cal enviar un missatge al compte de Facebook o Twitter de l’associació o bé al correu aavvdebonavista@gmail.com. En aquest sentit, qui vulgui participar-hi també haurà d’enviar, abans del dia 24 de gener, un vídeo «original» i en el que aquella persona, que haurà d’anar disfressada, explicarà per què vol ser el carnestoltes o la concubina del carnaval. Per altra banda, el jurat el formaran tots els seguidors de l’associació de veïns a Facebook o Instagram, on amb el seu «m’agrada» podran escollir a qui voten per presidir la celebració.

Segons explica Martínez, la idea és que el carnestoltes i la concubina facin el pregó en línia i que, a més, puguin fer una desfilada pels carrers del barri amb música i que els veïns de Bonavista ho puguin observar des de les seves cases, ja que, evidentment, la situació de pandèmia no permet fer la rua habitual.

Per altra banda, l’AVV també organitzarà un concurs de disfresses entre la gent del barri. Finalment, Martínez assenyala també que la seva idea és muntar, els mateixos dies, un cap de setmana cultural. Les activitats que tenen pensades giren al voltant del cinema i la màgia i es durien a terme a la parròquia del barri. No obstant això, i assegurant que les mesures actuals ho permeten, prefereixen esperar a veure com evoluciona la pandèmia abans de tirar-ho endavant, ja que en aquest cas sí que serien actes presencials, això sí, fent complir les mesures anticovid: gel a les mans, mascareta obligatòria, aforament limitat i la distancia social de seguretat.

tracking