Diari Més

Educació

La URV combina els exàmens virtuals i presencials per reduir la mobilitat als campus

Alguns estudis aposten per fer totes les proves telemàticament aquest quadrimestre

Un passadís del Campus Catalunya de la URV, buit, aquest dijous al matí.

Campus Catalunya, URV, coronavirus, classes telemàtiquesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili (URV) combina els exàmens virtuals i presencials per tal de reduir la mobilitat als campus i complir així amb els protocols per combatre la covid-19. Cada ensenyament ha adaptat la proporció en funció de les seves característiques per tal de «garantir la qualitat», ha apuntat la institució. Així, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura ha optat per fer tots els exàmens de forma virtual. En facultats com la de Turisme i Geografia, Química, Enologia i Ciències Jurídiques, la majoria de les proves també s'han fet en línia. A Economia i Empresa les proves presencials han estat lleugerament superiors, i a la facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia s'han fet la meitat de cada manera.

La dualitat del sistema, així com la convocatòria esglaonada dels estudiants a les proves, ha permès minimitzar la quantitat de persones que es poden trobar simultàniament als campus i garantir la seguretat sanitària de la comunitat universitària. Tot i que el Procicat ha ratificat que els estudiants universitaris poden fer totes les proves presencials, la rectora, María José Figueras, va recomanar a la comunitat docent que, quan fos possible, els exàmens es fessin de forma virtual.

La URV ha destacat que en tots els exàmens presencials s'ha respectat el límit d'ocupació de l'aula del 30%, la ventilació de l'espai i la distància de seguretat entre estudiants als seus seients, així com la obligatorietat de portar mascareta, de desinfecció de les mans i de restar en silenci per minimitzar la difusió d'aerosols. A la facultat de Medicina i Ciències de la Salut, que ha mantingut tots els exàmens de grau de forma presencials, s'ha de dur obligatòriament mascareta quirúrgica o FPP2. A més, els codis QR que utilitza la universitat per saber qui hi ha dins de cada aula sense haver de passar llista s’han col·locat als seients per evitar aglomeracions a les portes.

Els estudiants que s’han vist afectats per la covid-19 i situacions de confinament han pogut posposar la seva avaluació a les dates de la segona convocatòria, però sense perdre el dret a les dues convocatòries.

tracking