Diari Més

Societat

Uns 300 menors tarragonins amb discapacitat quedaran exempts del copagament farmacèutic

Joan Ruiz: «Suposarà un alleugeriment econòmic per aquestes famílies que tenen un menor d’edat amb discapacitat a càrre»

El diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, en una imatge d'arxiu.

Joan Ruiz: «14.000 tarragonins es beneficiaran de la pujada del salari mínim a 1.200 euros»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat socialista per Tarragona i president de la comissió de discapacitat del Congrés, Joan Ruiz, ha explicat aquest dilluns que uns 300 joves tarragonins menors de 18 anys quedaran exempts del copagament farmacèutic.

Segons ha posat de relleu el diputat tarragoní, «aquesta mesura suposarà un alleugeriment econòmic per aquestes famílies que tenen un menor d’edat amb discapacitat a càrrec i que han hagut de fer front a un sobrecost de fins a un 40% durant aquests darrers anys per poder pagar tots els medicaments que requerien.»

«És fa justícia, doncs, a un col·lectiu que va rebre de ple els efectes perniciosos de les retallades dels Governs nacionalistes i de dretes, tant de Barcelona com de Madrid», ha reblat.

En aquest sentit, Joan Ruiz ha explicat que l’eliminació del copagament farmacèutic era un compromís polític del president Pedro Sánchez. «Aquest Govern compleix i malgrat les dificultats afegides que ens suposa la pandèmia global que estem patint seguirem implementant el programa de Govern progressista que recuperi tots els drets socials perduts amb els Governs del PP. Ho vàrem dir durant la campanya i és el que estem fent.»

tracking