Diari Més

Investigació

Un estudi demostra la utilitat de la biòpsia líquida per pronosticar l'agressivitat del càncer de pròstata

L'han realitzat investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i de l'Hospital Joan XXIII

Foto de grup dels investigadors.

Un estudi demostra la utilitat de la biòpsia líquida per pronosticar l'agressivitat del càncer de pròstataIISPV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup de Recerca en Biomarcadors de Malalties i Mecanismes Moleculars (Grup DIBIOMEC) de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i de l'Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (HJ23) han liderat un estudi perclassificar l’agressivitat del càncer de pròstata a través d'un panell de biomarcadors no invasius. Aquest permet identificar-la amb un 90,9% d'èxit millorant l’estàndard actual, mesurant 7 biomarcadors i utilitzant dues mostres biològiques: sèrum i semen.El treball ha estat publicat en la revista científica Cancers.

Conèixer l’agressivitat del càncer de pròstata (CaP) permet aplicar el tractament més adequat en cada moment. Fins ara s'havia utilitzat l’antigen prostàtic específic (PSA) com a eina de cribratge per al CaP.

Amb els nous biomarcadors, no només es podrà obtenir informació del tumor de forma no invasiva, sinó que permetrà identificar i caracteritzar millor el seu seguiment per poder tractar-los de manera precisa en funció de les seves característiques.

tracking