Diari Més

Salut ha vacunat a 1.625 tarragonins amb la dosi de Pfizer

A Catalunya s'han posat 144.801 dosis, a l'1,9% de la seva població

Diumenge els sanitaris de l'Hospital d'Amposta van rebre la vacuna de Moderna.

Salut ha vacunat a 1.625 tarragonins amb la dosi de PfizerSalut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els equips de vacunació de Catalunya, que ahir van començar a posar la segona dosi de la vacuna anti-Covid, ja han injectat la primera dosi a 144.801 persones, a 4.428 d'elles ahir, amb la qual cosa ja han inoculat la vacuna a un 1,9% de la població total de la comunitat.

Les 144.801 dosis injectades fins ara suposen un 78% de les que Catalunya ha rebut fins a aquesta setmana: 180.000 de Pfizer i 5.800 de Moderna, a l'espera que avui arribi una nova remesa de vacunes.

Segons ha informat el departament de Salut, ahir es van administrar 4.428 dosis, la majoria de la vacuna de Pfizer-BioNTech a personal sanitari, treballadors i interns de geriàtrics i funcionaris de presons i centres de justícia juvenil, però també dosi de Moderna, que es van administrar al personal dels hospitals de Mataró (Maresme) i Amposta (Montsià).

Divendres va acabar la infiltració de la primera dosi a gairebé tots els residents i treballadors de tots els geriàtrics catalans, a excepció dels que estan en situació vermella amb molts contagiats, on no es podrà inocular fins que no tinguin casos positius.

Ahir diumenge ja es va iniciar a la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) la inoculació de la segona dosi de la vacuna als seus residents i avui continuaran posant segones dosis en altres residències de Catalunya, com la de la Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), on el passat 27 de desembre es va posar la primera vacuna a Josefa Pérez, que avui ja ha rebut la seva segona dosi.

Del total de persones vacunades fins avui a Catalunya, 18.177 han estat inoculades a la ciutat de Barcelona, 3.758 a Terrassa, 2.347 a Sabadell, 2.430 a l'Hospitalet de Llobregat, 2.083 a la ciutat de Lleida, 1.995 a Badalona, 1.625 a Tarragona, 1.486 a Reus, 1.158 a Girona, 1.064 a Mataró i 1.306 a Sant Cugat del Vallès.

El govern català té previst posar fins a final de març un total de 738.000 dosis i amb elles vacunar tots els residents i treballadors de geriàtrics i a tot el personal sanitari que treballa tant en la sanitat pública com en la privada.

La immunitat total als vacunats es calcula que arribarà quan faci una setmana que estan inoculats amb la segona dosi, és a dir, diumenge que ve ja hi haurà els primers catalans immunitzats artificialment contra la malaltia.

tracking