x
Cercador de l’Hemeroteca
Español
Seccions

Tarragona Reus Costa Daurada

Tarragona
10.05 º
9.252 Km/h
Urbanisme
L'últim tram del carrer López Peláez abans que comencessin les obres a l'antiga comandància.

El tram alt de López Peláez i el carrer Josepa Massanés seran per a vianants

L'últim tram del carrer López Peláez abans que comencessin les obres a l'antiga comandància.

Plànol de com quedaran els carrers López Peláez i Josepa Massanés un cop s'enllesteixi el projecte.

El tram alt de López Peláez i el carrer Josepa Massanés seran per a vianants

Plànol de com quedaran els carrers López Peláez i Josepa Massanés un cop s'enllesteixi el projecte.

El tram alt de López Peláez i el carrer Josepa Massanés de Tarragona seran per a vianants

Es permetrà la circulació de vehicles en cas d’emergència, per poder accedir a garatges i per sortir de l’aparcament Saavedra cap a Estanislau Figueres

Actualitzada 17/01/2021 a les 21:12

L’Ajuntament de Tarragona invertirà enguany 350.000 euros a reformar el tram alt del carrer López Peláez i el carrer Josepa Massanés i convertir-los en un espai per als vianants, amb la idea que aquest projecte sigui una realitat aquest mateix 2021. Les obres consistiran principalment en la creació d’una plataforma única en la qual només podran circular vehicles en cas d’emergència o per sortir de l’aparcament Saavedra cap a l’avinguda d’Estanislau Figueres. Per altra banda, la construcció dels trenta pisos de protecció oficial on antigament hi havia la comandància de la Guàrdia Civil estarà enllestida en menys de dues setmanes. 

«El projecte de López Peláez s’emmarca en la idea que volem d’una ciutat per vianants, amb la creació d’espais de refugi per la canalla i la gent del barri que esdevinguin punts de trobada», explica Xavi Puig, regidor d’Urbanisme i Espais Públics de l’Ajuntament, que afegeix que «creiem profundament en les places, les quals defineixen les ciutats mediterrànies». 

Així, el tram superior del López Peláez i el carrer Josepa Massanés, pel qual s’accedeix a l’aparcament Saavedra, passarien a ser de plataforma única i elevada, el que «és una manera de dir als cotxes que la prioritat és per als vianants», assenyala Puig. Per tant, ambdós espais serien d’ús exclusiu per a transeünts, amb l’excepció de casos d’emergència i per aquells vehicles que surtin del Saavedra. L’entrada a l’aparcament passaria a ser únicament per l’avinguda Catalunya. A més, al començament d’aquest últim tram del carrer López Peláez hi ha un aparcament, al qual també estaria permès accedir. Puig remarca que aquestes excepcions estaran correctament senyalitzades. La transformació de l’espai no es limita únicament a la creació d’una plataforma única. Segons explica Puig, s’hi col·locaran jardineres i vegetació, així com elements de protecció per als vianants per evitar que els cotxes puguin circular a gran velocitat en sortir de l’aparcament Saavedra. En aquest sentit, l’edil apuntava que la idea és que el recorregut que hagin de fer els vehicles per arribar a l’avinguda Estanislau Figueres no sigui totalment recte, mesura que obligarà els cotxes a circular pel carrer Josepa Massanés a una velocitat reduïda. 

L’actuació també inclou la part amb forma de triangle que connecta els dos carrers en qüestió amb Estanislau Figueres, és a dir, que també es convertirà en plataforma única i formarà part de la gran plaça. A més, en aquest punt, concretament a la cantonada entre l’avinguda i Josepa Massanés, hi ha un petit espai municipal amb unes palmeres que està tancat. Puig assegura que el projecte contempla la seva obertura i la col·locació de bancs per tal que la ciutadania pugui aprofitar el racó com un espai de descans. 

«Es tracta del centre de Tarragona i és una zona de la ciutat amb molta concurrència», assenyala Puig, que sosté que «generarem així un espai d’oxigen per al ciutadà en un lloc on, entre cometes, ningú s’ho esperava, ja que aquest tram de López Peláez ha estat inutilitzat durant molt de temps. No volem recuperar-lo perquè sigui un carrer de cotxes, sinó per a vianants». 

De fet, aquest tram ha estat tallat durant molts de temps a causa de la construcció de trenta pisos de protecció oficial on antigament hi havia la comandància de la Guàrdia Civil. Segons ha pogut saber Diari Més, l’edifici estarà enllestit abans que acabi el mes de gener, quan la constructora entregarà les claus a l’Ajuntament, gairebé nou anys després que el Servei Municipal de l’Habitatge i Actuacions Urbanes (SMHAUSA) acordés per unanimitat la construcció d’aquest bloc. 

El projecte, amb un contracte de poc més de 3 milions d’euros, es va topar amb el descobriment de restes arqueològiques, fet que va provocar que les obres no comencessin fins a finals de 2018. Segons Puig, les claus s’entregaran amb tota l’accessibilitat de l’edifici requerida però, a més, amb la urbanització del carrer López Peláez pensada en el posterior projecte per transformar-lo en un espai per a vianants. «L’arquitecte dels dos projectes ha estat el mateix, de manera que els elements urbans encaixaran, hi ha hagut coherència conceptual». 

L’edil d’ERC explica que actualment s’està elaborant el projecte. «És difícil establir un calendari, però treballem per tenir-lo enllestit i iniciar-lo al segon semestre d’aquest 2021», defensa Puig, que reconeix que «en l’àrea de contractació és complicat dir terminis, mai va tot tan ràpid com ens agradaria».

Temes relacionats
Comenta el contingut : El tram alt de López Peláez i el carrer Josepa Massanés de Tarragona seran per a vianants
Diari MesDiari Mes és una marca registrada de Tamediaxa, S.A.

Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona

977 21 11 54

Redacció a Reus: Carrer Monterols, 36 2n. Reus

977 32 78 43

diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Diari Mes

Amb la col·laboració de:
Diari Mes