Diari Més

Economia

El Port de Tarragona creix prop d'un 5% al desembre respecte el mateix mes de 2019

Les instal·lacions mouen 2,47 milions de tones, amb els líquids a doll com el tràfic més destacat

Imatge de diversos vaixells atracats al pantalà de Repsol al Port de Tarragona, amb muntanyes enfarinades al fons.

El Port de Tarragona creix prop d'un 5% al desembre respecte el mateix mes de 2019Port de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona ha mogut al desembre 2,47 milions de tones, un 4,9% més respecte el mateix mes de 2019. L'increment relatiu, però, s'hauria situat en el 8,2% si no es té en compte el carbó i el coc del petroli, que s'han reduït molt l'any 2020 per l'aplicació de les mesures mediambientals europees sobre producció elèctrica amb carbó, segons l'Autoritat Portuària. El desembre ha estat el quart millor mes de l'any després d'una tendència a l'alça iniciada a l'agost, en un context de pandèmia. El darrer quadrimestre el Port ha experimentat una «inèrcia positiva» i ha millorat dades de 2019. Els líquids a doll són els que més han contribuït a la recuperació, per damunt dels resultats obtinguts pels sòlids a lloure i la càrrega general.

Dins d'aquesta categoria, els químics i els adobs són els que han presentat un comportament més positiu respecte l'any anterior, amb un increment del 59,7%. El moviment en l'apartat d'altres productes petrolífers ha estat el més quantiós amb 836.299 tones, un augment del 34,3%. La càrrega general en contenidors ha augmentat en un 13,9% respecte el desembre de 2019, i ha mantingut uns volums similars als del mes de novembre.

Els productes energètics continuen aportant el pes principal dels tràfics del Port de Tarragona. L'increment positiu en aquest tràfic ha estat d'un 14,5%, amb el gasoil, el fuel i el petroli cru com els productes més destacats. La institució destaca el creixement del 8,5% en el tràfic de biocombustibles.

La sal comuna és una de les mercaderies que ha viscut un increment més important, amb una pujada del 186,9%, motivat principalment per l'abastiment que es fa en aquest època de l'any. Els materials de construcció també han millorat resultats respecte el 2019 gràcies a l'augment del tràfic d'asfalt.

tracking