Diari Més

Cultura

El festival Tarraco Viva tornarà a les dates habituals i es farà al maig

L’edició del 2020 del certamen romà es va haver de posposar a l’octubre a causa de la pandèmia

El Tarraco Viva de l'any passat es va adaptar a la pandèmia.

El festival Tarraco Viva tornarà a les dates habituals i es farà al maigGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Tarraco Viva se celebrarà al maig. El certamen de recreació de la vida romana a Tarragona recuperarà les seves dates més habituals i tindrà lloc a la primavera, després de veure com la pandèmia del coronavirus en va truncar els plans l’any passat. El 2020 Tarraco Viva havia d’allargar-se des del 18 fins al 31 de maig, però finalment es va acabar celebrant de l’11 al 18 d’octubre, amb un format adaptat. D’aquesta manera, l’Ajuntament agafa ara com a referència el passat certamen de la tardor per plantejar l’edició número XXIII del festival.

El consistori ja ha iniciat el compte enrere pel festival romà del 2021. «La idea és que Tarraco Viva torni al maig», va avançar Hermán Pinedo. El conseller de Patrimoni admetia que «les condicions no seran les òptimes, ja que a ningú se li escapa que la pandèmia encara no haurà acabat a la primavera». Per aquest motiu, l’organització del festival es planteja el repte de «buscar les millors condicions possibles», per tal de tenir «un Tarraco Viva bo i de qualitat», segons Pinedo. En aquest sentit, la fórmula passaria per repetir allò que va funcionar el passat octubre, amb aforaments limitats, espais a l’aire lliure i distància social com a principals eixos. De moment, però, encara es desconeix la temàtica de la propera edició del Tarraco Viva, que en la passada edició es va haver de recolzar en el públic local davant la davallada de la xifra de turistes vinguts a Tarragona.

Adaptació amb bona nota

El certamen del 2020 es recordarà per haver-se endarrerit quatre mesos. Es va passar de la primavera a la tardor i es va readaptar la temàtica, que en comptes dels aliments, el treball i la societat a l’antiga Roma, van acabar sent unes jornades dedicades a la resiliència i a la solidaritat en períodes de pandèmia. Es van suprimir actes i els de gran format van ser reemplaçats per activitats amb un aforament molt més reduït. Amb tot, la darrera edició del Tarraco Viva es va saldar amb un 85% d’assistència, xifra aleshores molt ben valorada per l’organització. A més a més, es va fer una gran aposta per continguts audiovisuals, aconseguint 5.632 visualitzacions. La pàgina web va registrar la connexió de 14.000 usuaris. Tot plegat serà una bona referència de cara al Tarraco Viva del proper maig.

tracking