Diari Més

Seguretat

Coixins berlinesos a Sant Pere i Sant Pau obligaran a circular a poca velocitat

Es començaran a col·locar avui en cinc carrers del barri per augmentar la seguretat dels vianants, una demanda recurrent dels veïns

Imatge editada per mostrar com quedarà el carrer Bloc Sant Tomàs, en aquest cas, amb els coixins.

Coixins berlinesos a Sant Pere i Sant Pau obligaran a circular a poca velocitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona començarà avui, i fins dimecres, a col·locar un total de 10 coixins berlinesos en cinc carrers del barri de Sant Pere i Sant Pau. Aquests elements són reductors de velocitat, de manera que obligarà els conductors a circular lentament per evitar accidents. De fet, es tracta d’una reivindicació veïnal des de fa mesos, ja que durant el 2019 es va produir diversos atropellaments a nenes petites que van acabar ferides lleus, i una amb un os trencat.

Concretament s’instal·laran dos coixins berlinesos a cadascun dels cinc carrers: al Bloc Sant Tomàs, un en cada sentit; a la carretera Pont d’Armentera, a l’altura de l’entrada al carrer Miquel Servet, també una en cada carril; de la mateixa manera, al camí Pont del Diable, davant del Bloc Costa Rica; al carrer Miquel Servet, una al número 22-24 i una altra uns metres abans; i, finalment, dos més al carril que hi ha al costat de l’escola Marcel·lí Domingo, a la rambla de Sant Pere i Sant Pau.

Aquests reductors de velocitat es col·locaran a uns vuit metres dels passos de vianants. A més, en el cas del carrer Bloc Sant Tomàs, de la carretera Pont d’Armentera i del camí Pont del Diable, com que es col·loquen en ambdós sentits de circulació, cada coixí berlinès anirà acompanyat de separadors de carril amb bol·lards de plàstic a cada punta. Finalment també es col·locaran 10 panells de senyalització per advertir als conductors que s’acosten a un reductor de velocitat.

«Amb aquesta actuació atenem a una petició que ens han fet des de les dues associacions de veïns de Sant Pere i Sant Pau per tal de dotar de més seguretat els carrers del barri, ja que a vegades els cotxes agafen massa velocitat», sosté el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, que afegeix que «molts barris de la ciutat necessiten actuacions d’aquesta mena, però hem pensat que a Sant Pere i Sant Pau era prioritari».

Per la seva banda, el president de l’Associació de Veïns La Unió, Gabriel Muniesa, reconeix que «estem contents, sembla que les coses comencen a funcionar». En aquest sentit, comenta que en l’última reunió amb el consistori, l’equip de govern els va presentar tots els projectes previstos pel barri i celebra que «faran tres o quatre actuacions enguany, bastants més que en els últims anys i veiem recompensada la nostra feina com a associació de veïns». Tornant als reductors de velocitat, Muniesa recorda que van dur la reivindicació al plenari en forma de moció. «Els vam deixar que decidissin on eren més necessaris, però sí que els vam marcar algun punt concret on creiem que calien, com els llocs on es van produir atropellaments a unes nenes l’any passat, a prop de les escoles», assenyala finalment el representant veïnal.

Per altra banda, l’Ajuntament de Tarragona ha tret a licitació una altra actuació amb el mateix objectiu, ja que consisteix en la instal·lació de diferents elements de pacificació del trànsit en altres vuit carrers de diversos barris, entre els quals també hi ha Sant Pere i Sant Pau. Amb un pressupost de gairebé 50.000 euros, el consistori vol contractar una empresa per construir reductors de velocitat, que es diferencien dels coixins berlinesos perquè aquests només cal clavar-los a terra. En canvi, els de l’altre projecte seran una elevació de la calçada. Se’n crearan dos a la rambla Francesc Macià, dos a l’avinguda Catalunya, dos al carrer Rovira i Virgili, dos al carrer Reial, dos al carrer Mora d’Ebre del barri de la Granja, dos al carrer Mas d’En Garrot de Sant Salvador, un a l’avinguda Països Catalans de Sant Pere i Sant Pau i un al carrer Vint-i-dos del barri de Bonavista.

tracking