Diari Més

Societat

Una vintena de gossos, beneïts a Tarragona durant la festa de Sant Antoni, patró dels animals

El Gremi de Pagesos, que celebra 700 anys, no sap si podrà fer els Tres Tombs el 17 de març

El Gremi dEl Gremi de Pagesos, que celebra 700 anys, no sap si podrà fer els Tres Tombs el 17 de marçe Pagesos, que celebra 700 anys, no sap si podrà fer els Tres Tombs el 17 de març

Una vintena de gossos, beneïts a Tarragona durant la festa de Sant Antoni, patró dels animalsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de gossos van ser beneïts ahir a l’església de Sant Llorenç de Tarragona. El Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre va celebrar l’habitual missa del dia de Sant Antoni, patró dels animals, per tal de donar la benedicció a les mascotes de tots aquells tarragonins i tarragonines que ho desitgessin. La benedicció es va dur a terme a la plaça de la Pagesia, mentre que l’ofici, a càrrec de mossèn Rañé, es va fer a l’interior de l’església, on es van congregar una quarantena de persones, seguint les actuals restriccions d’aforament i distància de seguretat.

La pandèmia va fer que la benedicció d’animals d’enguany tingués algunes particularitats. «Hi ha hagut un descens de mascotes i, a més, tots eren gossos», detallava Jordi Batet, vocal del Gremi de Pagesos de la comissió dels Tres Tombs. Aquest 2021 cap altre animal domèstic va ser beneït durant una festivitat de Sant Antoni en un matí radiant. En acabar la cerimònia a la plaça de la Pagesia, es va repartir coca entre els assistents.

Els Tres Tombs, a l’aire

Ara per ara, el Gremi de Pagesos no s’atreveix a assegurar que la segona part de la celebració de Sant Antoni, els Tres Tombs, es facin el 17 de març. L’entitat arriba enguany als 700 anys de vida. «Volíem fer els Tres Tombs a l’antiga, però el més probable és que ho acabem descartant, o bé ajornant», lamentava Jordi Batet. Damunt la taula, el gremi té l’alternativa de fer un acte simbòlic el mateix dia 17 o bé esperar-se al setembre. Si més no, el Gremi de Pagesos és conscient que aquelles dates estan marcades en vermell a Tarragona, ja que a la Santa Tecla del 2021 es commemoraran 700 anys de l’arribada de la relíquia a la ciutat. La junta del gremi es reunirà a mitjans de febrer per prendre una decisió.

Alguns tarragonins amb les seves mascotes rebent els tradicionals dolços.

Una vintena de gossos, beneïts a Tarragona durant la festa de Sant Antoni, patró dels animalsOlívia Molet

tracking