Diari Més

Accident IQOXE

L'equip d'IQOXE comparteix un minut de silenci en memòria de les víctimes

Empleats, directius i familiars de les víctimes s'han reunit al voltant del monòlit en memòria de les víctimes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les 13 hores d'avui dijous directiusi empleats d'IndustriasQuímicasdel Óxidode Etileno(IQOXE) s'han reunital voltant del monòlit que, des d'ara, serveix per recordar les víctimes que avui fa un any va causar el fatídic accident patit per l'empresa, per retre'ls un homenatge.

Al centenar d'empleats d'IQOXEi directius delGrupoIndustrial CL s'hi ha sumat familiars de les víctimes, així com personal de les empreses col·laboradores que treballena diaria les instal·lacions d'IQOXE. Tots junts han compartit un emotiu minut de silenci en memòria de les tres víctimes mortals de l'accident, mentre un violinista ha interpretat en directe 'El cant dels ocells'.

En els minuts previs a l'hora fixada per a l'acte, els assistents han anat omplint l'explanadaprincipal de les instal·lacions, on la companyia ha fet instal·lar un monòlit i una placa en memòria de les víctimes. Al seu voltant i respectant en tot moment les normes de seguretat anti Covid, els participants en l'acte s'han anat congregant per oferir un homenatge a les víctimes de l'accident.

El minut de silenci ha estat seguit tambépelsprop de 3.000 treballadors de la resta d'empreses delGrupoIndustrial CL, en un acte que en paraules deJavierdeBenito, director general adjunt d'IQOXE, «ésuna senyald'un profund dolor i una mostra de respecte cap a les víctimes i servirà per recordar-nos permanentment, a través del monòlit, que no hi som tots. El minut de silenci, amb la participació de tothom, és la constatació que aquest sentiment de dol és col·lectiu i que les víctimes estaran per sempre a la nostra memòria. A més, la presència de familiars de les víctimes en aquest acte ens ha permès fer-los arribar l'escalf i l'estima de tot l'equip humà d'IQOXEi deGrupoIndustrial CL».

La prioritat de la companyia segueix sent l'atenció a les famílies i els ferits de forma personalitzada o, en el cas que ho hagin demanat, a través dels seus advocats, per atendre qualsevol necessitat que puguin tenira nivell sanitari, psicològic o logístic. Tal com es va informar ahir,IQOXE ha destinat més de 2,8 MEUR a atendre prop de 200 reclamacions d'afectats per la deflagració i que, a més, està donant resposta als veïns que no tenien assegurança particular o que han tingut problemes amb les companyies.

Imatge del minut de silenci a l'empresa IQOXE.

L'equip humà d'IQOXE comparteix un minut de silenci en memòria de les víctimesIQOXE

tracking