Diari Més

Hostaleria

Retiren el permís de terrassa a un bar per incomplir les mesures anticovid

L’àrea de Domini Públic ha penalitzat l’establiment de Sant Pere i Sant Pau per no guardar la distància entre taules

Terrasses a Corsini plenes durant les festes de Nadal, algunes taules amb més de quatre persones.

Retiren el permís de terrassa a un bar per incomplir les mesures anticovidCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria de Domini Públic de l’Ajuntament de Tarragona ha retirat el permís de terrassa a un bar de Sant Pere i Sant Pau per no complir les mesures establertes per evitar la propagació de la covid-19. Concretament, l’establiment del barri tarragoní no complia amb la distància de dos metres que hi ha d’haver entre taules i cadires i, després de ser advertits en un primer moment per la Guàrdia Urbana, el consistori ha decidit penalitzar-lo amb la retirada del permís.

L’Ajuntament de Tarragona va publicar un decret pel qual permetria a aquells negocis d’hostaleria que ho sol·licitessin ocupar la via pública amb una terrassa de manera temporal i mentre duressin les restriccions d’aforament a l’interior dels locals. Amb això, des de l’àrea de Domini Públic es va deixar clar que aquells establiments que no complissin la normativa de la Generalitat serien avisats un sol cop per la Guàrdia Urbana, i que al segon avís es procediria a retirar el permís temporal de col·locació de terrassa. Segons ha pogut saber Diari Més, en veure els agents locals que el bar en qüestió reincidia en els incompliments després del primer advertiment van elaborar un informe que posteriorment van traslladar a l’àrea de Domini Públic. Aquesta, després d’estudiar el cas, va resoldre penalitzar el negoci amb la retirada de la concessió i la tarima on hi havia les taules i cadires ha estat precintada, tot plegat «fins a nova ordre», segons fonts municipals.

De moment, aquest és l’únic cas en què l’Ajuntament ha hagut d’intervenir castigant un bar a la ciutat de Tarragona per no complir les mesures sanitàries, i des del govern asseguren, però, que la penalització no va acompanyada d’una sanció econòmica. És l’únic cas malgrat que molts veïns de la ciutat han lamentat, en més d’una ocasió, tant a través de les xarxes socials com en declaracions a aquest mitjà, que són diversos els bars i restaurants que, reiteradament o puntualment, han incomplert la normativa.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat (AEHTC), Javier Escribano, reitera un cop més que des de l’agrupació «estarem al costat d’aquells establiments que fan les coses bé i compleixen les normes». En aquest sentit, Escribano defensa que «la pandèmia és una situació complicada i les imatges on es veu que no es compleixen aquestes mesures afecten a tot el sector. Separar les taules a la distància adequada és un perjudici pel local, però és el que ens toca fer a tots». Per altra banda, i com a resposta a les diferents crítiques que rep el sector quan algun establiment no respecta les condicions que ha de complir per evitar el contagi, Escribano recorda que «els únics que podem ser fiscalitzats no som nosaltres sinó que hi ha altres sectors com el dels supermercats o el del transport públic on també hi ha cues i aglomeracions. L’hostaleria és segura i el problema és en altres bandes, amb molta més gent i molts menys controls».

tracking