Diari Més

Sanitat

Els veïns de Bonavista reclamen l'ampliació horària del seu CAP a l'edifici de la Regió Sanitària

El gerent, Ramon Descarrega, no rep els manifestants dins la seu

Loli Gutiérrez, acompanyada de dos veïns més, abans d'accedir a l'edifici de la Regió Sanitària.

Els veïns de Bonavista reclamen l'ampliació horària del seu CAP a l'edifici de la Regió SanitàriaBiel Roquet-Jalmar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de veïns del barri de Bonavista s'han manifestat aquest matí a la seu de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, davant del Camp de Mart. Els manifestants reclamaven una ampliació dels horaris del Centre d’Atenció Primària de Bonavista. Des del 2011 el CAP d’aquest barri de Ponent no cobreix les 24 hores del dia, pel que les urgències dels veïns de Bonavista queden desateses durant les hores nocturnes. Les exigències a Salut van començar al maig, i els veïns denunciaven que després de tres reunions telemàtiques amb el gerent de la regió sanitària, Ramon Descarrega, la situació continuava en un punt mort.

Precisament, els manifestants –encapçalats per la presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez– volien parlar cara a cara amb Descarrega, però aquest no els ha atés malgrat que els havia emplaçat a manifestar-se davant el Camp de Mart, i no a les portes del centre sanitari. «Demà li farem arribar documentació detallada de les nostres demandes, ara necessitem una resposta i no estudis», ha dit Gutiérrez. Els 9.000 veïns de Bonavista i els més de 5.500 de la Canonja estan obligats a anar a l’Hospital Joan XXIII o al CAP La Granja si tenen alguna urgència més tard de les 20 h.

«No pot ser que hi hagi un infart sense serveis mínims, són temes que van de minuts», advertia Loli Gutiérrez. La presidenta de l’entitat veïnal ha explicat que «aquests casos van de minuts i sovint no s’aguanta el desplaçament, i per aquí no hi passem». Unes 1.300 persones de més de 65 anys depenen del CAP Bonavista, un col·lectiu que queda desprotegit durant una bona part del dia. «O ens posen urgències, o seguirem lluitant», ha reivindicatGutiérrez.

Més personal

Els veïns de Bonavista desplaçats fins a la seu de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona també han reclamat una ampliació de plantilla del CAP del seu barri. «Calen més metges de capçalera, per tal que vagin menys atabalats i més de pressa», ha assegurat Loli Gutiérrez. Els manifestants també exigien la presencialitat de les consultes: «No es pot fer un diagnòstic per telèfon», denunciavala presidenta dels veïns de Bonavista.

tracking