Diari Més

Societat

El Recinte Firal de Tarragona triplica l'atenció a persones sense sostre des del novembre

L’espai, que es va habilitar poc després de l’aplicació del toc de queda, ha anat acollint cada cop més gent, una mitjana de 35 persones cada nit

El pavelló del Recinte Firal, a més d'un llit per dormir, ofereix sopars, esmorzars i servei de dutxa.

UGT i CCOO denuncien manca de compromís per part de la Generalitat i les empresesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pavelló del Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona està acollint una mitjana de 35 persones sense sostre cada nit. S’ha triplicat progressivament la xifra de gent atesa durant els primers dies en els quals l’espai es va habilitar, poc després de l’aplicació del toc de queda, el 25 d’octubre. L’Ajuntament, amb la col·laboració de la Creu Roja i l’associació Joventut i Vida, ofereix un lloc on dormir, a més de sopar, esmorzar i servei de dutxa. El pavelló provisional té una capacitat per a 50 persones, que sumat a l’alberg de la Fundació Bona Nit i la Pensió Carmen, arriba a cobrir la setantena de persones sense sostre registrades el maig del 2019 a la ciutat. La xifra està pendent de revisió, ja que l’Institut Municipal de Serveis Socials té constància de diversos joves extutelats sense llar.

Increment progressiu

El nombre de persones sense sostre que han decidit passar les nits al Recinte Firal ha anat augmentant progressivament, especialment els últims dies, en els quals el fred s’ha intensificat a les nits. El consistori preveu que, davant una baixada dels termòmetres encara més pronunciada aquest cap de setmana, més persones s’acullin a aquesta alternativa.

Tot i així, el gerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Josep Miquel Beltrán, no patia massa per aquesta situació, ja que «el servei està activat de fa setmanes». En aquest sentit, l’Ajuntament de Tarragona ja va ser pioner a Catalunya durant el confinament a l’inici de la pandèmia, quan van atendre fins a 45 persones. La consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar, va posar en relleu que es tractava d’una «aposta prepandèmia que formava part del pla de legislatura del Govern». El servei del Palau Firal fa que la gent sense sostre no hagi d’esperar a l’activació de l’Operació Iglú de Protecció Civil, condicionada a què la temperatura assoleixi els zero graus. La consellera Aguilar va assegurar que l’Ajuntament treballa en un projecte que comprèn un centre de dia i un sistema de pisos de transició. Si més no, no va voler donar terminis: «Ho farem el més aviat possible, però ara la prioritat és el Recinte Firal».

tracking