Diari Més

Patrimoni

Tarragona pugna per ser la preferida

Diumenge 10 s’estrena a TV3 ‘Batalla monumental’, en què s’enfrontaran Tàrraco i Empúries

Rodatge del primer capítol de 'Batalla monumental' a l'Amfiteatre de Tarragona.

Tarragona pugna per ser la preferida©Txell Roig (Tarragona Film Office)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest diumenge, 10 de gener, a les 22.45 h., s’estrenarà a TV3 el programa Batalla monumental. Es tracta d’un concurs presentat per Roger de Gràcia en què dotze icones patrimonials del país lluitaran per convertir-se en el nou Monument Favorit dels catalans. El primer capítol serà una batalla de clàssics, que enfrontarà els jaciments arqueològics de Tàrraco i Empúries.

El programa compta amb dos reporters, Candela Figueras i Ivan Medina, que viatjat en paral·lel a cada localització: cadascun hi haurà buscat les millors armes i històries per fer, del seu monument, el guanyador de cada programa, mitjançant els vots dels espectadors.

La filmació del reportatge dedicat a Tàrraco es va fer el passat mes de novembre amb el suport de la Tarragona Film Office, l’oficina d’atenció als rodatges del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona. Durant el rodatge, Candela Figueras va recórrer espais tan emblemàtics com el Circ i el Pretori, l’Aqüeducte de les Ferreres o l’Amfiteatre, i fins i tot es va posar en la pell d’una gladiadora romana a l’Amfiteatre de la ciutat.

Un cop s’emeti el capítol a televisió, seran els espectadors els qui decidiran el guanyador de cada batalla, votant a través de les xarxes socials de @BatallaTV3 a Instagram, Twitter i Facebook. Els sis monuments finalistes passaran a la gran final, que es disputarà en un programa especial en directe, en què competiran per ser el Monument Favorit de Catalunya.

A més de la participació dels espectadors, el programa també comptarà amb la intervenció de personatges populars vinculats emocionalment amb cada monument, com Custo Dalmau, Benedetta Tagliabue, Javier Mariscal, Joan Roca, Sebastià d’Arbó o l’actriu de la sèrie Les de l’hoquei, Laia Fontan, que posaran el seu gra de sorra per fer decantar les votacions. En aquest primer capítol, els encarregats de defensar el patrimoni seran l’actor Fermí Fernàndez i l’economista Xavier Sala-i-Martín.

El programa Batalla monumental constarà de vuit capítols de 45 minuts de durada, i enfrontarà castells contra claustres, jaciments contra amfiteatres o monestirs contra hospitals, i ho farà divertint els espectadors, involucrant gent del territori, descobrint històries increïbles i joies desconegudes. Els dotze monuments en competició són, a més de Tàrraco i Empúries, el castell de Miravet i el castell de Cardona, l’església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, la Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, i la Seu Vella de Lleida i la catedral de Girona.

Batalla monumental està dirigit per Uri Garcia (Joc de cartes, Casal Rock, El 23F des de dins, Premi Ondas 2001), i és una producció de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens (Som*) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Candela Figueras a Tarragona.

Tarragona pugna per ser la preferida©Txell Roig (Tarragona Film Office)

tracking