Diari Més

Salut

L'Hospital Joan XXIII investigarà l'hepatitis C en persones amb trastorns psiquiàtrics

El Servei d’Aparell Digestiu ha rebut una beca de més de 23.000 euros part de la Asociación Española para el Estudio del Hígado

També s'avaluarà el possible impacte beneficiós que pugui tenir la curació de l'hepatitis C sobre la malaltia psiquiàtrica.

L'Hospital Joan XXIII investigarà l'hepatitis C en persones amb trastorns psiquiàtricsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona coordina un projecte d’investigació per estudiar l’hepatitis C en persones amb trastorns psiquiàtrics. El centre ha rebut una subvenció de 23.346 eurosper part de la Asociación Española para el Estudio del Hígado (AEEH).

El treball estudiarà la prevalença de l’hepatitis C en aquest col·lectiu concret, caracteritzat per tenir un difícil accés als dispositius habituals de maneig d’aquesta malaltia, i avaluarà l’eficàcia d’una estratègia d’atenció integral en el propi centre, pel diagnòstic, el tractament i la curació de la malaltia. A més, també s’avaluarà el possible impacte beneficiós que pugui tenir la curació de l’hepatitis C sobre la malaltia psiquiàtrica i sobre el tractament farmacològic de la mateixa.

El projecte, anomenat Estudio de efectividad de una estrategia de actuación asistencial en el propio centro de atención ambulatoria a las enfermedades mentales de la ciudad de Tarragona (CSMA-Tarragona), para la detección, diagnóstico y tratamiento de la hepatitis crónica por virus C en individuos con trastornos psiquiátricos, està coordinat pel cap de Digestiu de l’Hospital Joan XXIII, Dr. Joan Carles Quer. També hi participa el Servei de Farmàcia del centre sanitari, l’Hospital Universitari Institut Pere Mata i el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) de Tarragona.

tracking