Diari Més

Urbanisme

Els veïns de la Granja denuncien que no han tingut prou informació del nou parc

Aprovats els pressupostos, el projecte de plaça entre l’IES Torreforta i la T-11 ja té la llum verda

El solar, que actua de separació entre l'institut públic i la carretera, acull la fira per festes i també serveix d'aparcament.

Els veïns de la Granja denuncien que no han tingut prou informació del nou parcOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns de la Granja ha denunciat que no ha rebut prou informació per part de l’Ajuntament de Tarragona sobre el nou parc que s’ha de construir entre l’IES Torreforta i la carretera T-11. El projecte es va incloure als pressupostos del 2021, que el consistori va aprovar el passat 29 de desembre. Si més no, els veïns del barri han fet públic que a hores d’ara encara no han rebut un informe detallat del projecte, malgrat que la proposta ja té llum verda per a fer-se realitat.

El terreny, de titularitat municipal i comprès entre els carrers Montferri, Deltebre, Vilallonga del Camp i la carretera d’accés a Torreforta, està actualment en desús. Serveix com a aparcament dissuasori circumstancialment i solia acollir la fira durant les festes del barri. Ara l’Ajuntament té la intenció de fer-hi un parc en el qual tingui protagonisme la vegetació, tenint en compte que es tracta d’un solar en desús a la vora d’un institut públic i al costat d’una de les principals vies d’accés de la ciutat.

Tot i així, els residents de la Granja expressen cert enuig amb el consistori tarragoní. El president de l’Associació de Veïns, Francisco Rosillo, ha assegurat que no tenen «ni idea del que l’Ajuntament vol fer» al terreny darrere de l’IES Torreforta. El representant del barri agraeix el tracte continu del govern d’Esquerra Republicana i En Comú Podem, en especial les visites del conseller de territori i sostenibilitat, Xavier Puig, però detalla que tot plegat és «encara massa justet». La queixa es basa en el fet que l’Ajuntament s’havia compromès a enviar als veïns de la Granja un projecte detallat de la nova proposta, pressupostada en 300.000 euros, i que això no es va complir abans del ple d’aprovació dels nous comptes per aquest 2021.

Sense el projecte a les mans, Rosillo lamenta que l’Associació de Veïns de la Granja no hagi tingut prou informació per veure si les seves demandes es complien i donaven el vistiplau a la proposta. «Alguns veïns volien una nova plaça, mentre que d’altres volien condicionar l’espai per tenir-hi un aparcament amb cara i ulls», ha explicat el president de l’entitat veïnal. Malgrat tot, Francisco Rosillo reconeix l’esforç de l’Ajuntament per posar iniciatives damunt la taula, encara que alguna proposta, com aquesta, li sembla «electoralista».

Abans, altres actuacions

El descontentament dels veïns de la Granja, però, va més enllà del projecte en si. El president de l’entitat del barri de ponent critica l’Ajuntament per «voler arreglar una cosa i, així, abandonar-ne de més importants». Les queixes dels veïns sobre manteniment i neteja són habituals.

tracking