Diari Més

Crim, punk rock des de fa 10 anys a Tarragona

La banda publicarà un disc commemoratiu del desè aniversari el 9 d’abril i un nou treball a finals d’any

El 21 de novembre Crim havia d'omplir el Camp de Mart, però el concert es farà el 24 d'abril.

Crim, punk rock des de fa 10 anys a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia ha castigat ferotgement el sector cultural els darrers mesos. El grup tarragoní Crim ho sap molt bé. La banda de punk rock en català encarava el seu desè aniversari amb molta energia, però van haver de refer els seus plans. El 29 de novembre havien d’omplir el Camp de Mart amb les entrades exhaurides, però l’empitjorament de la situació va fer que el concert s’acabés traslladant al 24 d’abril. «La resposta a Tarragona, casa nostra, va ser brutal, ja que no esperàvem omplir 800 seients en plena pandèmia», assegurava Adri Bertran, vocalista del grup.

Malgrat el canvi de data, Crim no es va quedar quiet i va seguir assajant. El 3 de gener es van treure de la màniga un concert en directe que es va poder seguir per les xarxes socials i que va ser tot un èxit, amb més de 300 usuaris. Cal tenir en compte que la xifra d’espectadors va ser major, ja que davant la pantalla s’hi van reunir grups d’amics o famílies. «Va ser una passada, no féiem un directe des del març», explicava un Bertran afònic. La participació dels seguidors de Crim va ser absoluta, ja que a canvi de pagar 9 euros d’entrada, van poder escollir les 24 cançons que la banda de punk rock va interpretar entre totes les que ha anat acumulant al seu repertoti durant la dècada de vida. «A través de la televisió, la connexió amb el públic és molt més difícil», lamentava Bertran, malgrat que el grup tarragoní va fer tot el possible i va comptar amb professionals que van fer-se càrrec del so i la imatge amb una gran qualitat. Així doncs, l’streaming va ser el primer dels grans esdeveniments per celebrar el desè aniversari. Per davant, uns mesos engrescadors.

La propera data marcada en vermell al calendari de Crim és el 9 d’abril. És el dia del llançament del disc commemoratiu del desè aniversari, pel que només queden tancar alguns detalls. 10 anys per veure una bona merda farà un recorregut per la trajectòria del grup tarragoní de punk rock d’una forma original. Crim ha optat per versionar en anglès 10 dels seus temes més populars amb l’ajuda d’altres bandes amigues, oferint així un «tribut amb convidats de luxe, per nosaltres els darrers mesos ha estat una prioritat i ens ha fet il·lusió gravar-lo», en paraules d’Adri Bertran. Amb aquest disc en anglès, Crim espera tenir «un passaport per sortir a tocar a l’estranger» en un futur, mentre que els agradaria «estrenar-lo davant el públic», sense haver de recórrer a alternatives un altre cop.

Si més no, l’abril no serà l’únic punt àlgid del 2021 per Crim. La banda tarragonina publicarà un nou treball a finals d’any, del qual encara no n’han volgut avançar el títol. Ja han passat per l’estudi, però el seu quart LP encara ha de sotmetre’s a un procés de maduració, i un hipotètic single «queda molt lluny», indicava Bertran. El grup de punk rock s’ha pres amb molta més calma el seu últim disc, i la raó és ben senzilla: «No volíem treure’l durant la pandèmia, una època per a l’oblit». Dit i fet, el 2021 serà recordat per Crim.

tracking