Diari Més

Política

Lorena de la Fuente ocuparà la vacant de Viñuales a l'Ajuntament de Tarragona

La fins ara portaveu adjunta de Ciutadans, Sonia Orts, passarà a liderar el grup municipal taronja

De la Fuente, nova regidora de Ciutadans, i Orts, nova portaveu.

Lorena de la Fuente ocuparà la vacant de Viñuales a l'Ajuntament de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona ja ha passat pàgina de la marxa de Rubén Viñuales i ahir va anunciar la seva reestructuració. Sonia Orts, fins ara portaveu adjunta dels taronges, fa una passa endavant i en serà la líder. Lorena de la Fuente ocuparà la vacant de Viñuales i serà la nova regidora de Ciutadans. El consell plenari del 22 de gener aprovarà la sortida de Viñuales i el nou paper d’Orts, mentre que de la Fuente haurà d’esperar fins al 19 de febrer.

El nou lideratge de Ciutadans no farà canviar el rumb del partit. «Mentre hi sigui jo, el projecte continuarà en la mateixa línia», segons va defensar ahir Sonia Orts. La nova portaveu taronja, que duu cinc anys a l’Ajuntament, confiava a adaptar-se ràpidament al càrrec, ja que fins ara era l’adjunta a Viñuales. A l’espera de la seva ratifiació, Orts ja exerceix les seves funcions de portes endins.

De moment, però, Sonia Orts encara no ha parlat amb els portaveus de la resta de partits, ja que la renúncia de Viñuales es va produir en ple Nadal. Malgrat la sortida precipitada del nou número 2 del PSC a la província, la nova portaveu va recalcar que no hi havia cap mena de rancúnia: «Rubén Viñuales és un gran gestor, polític i persona, i la meva opinió no variarà, ja que respecto la seva decisió». Orts es va assabentar de la marxa del fins ara portaveu de Ciutadans el dia abans del ple de pressupostos, quan es va fer pública.

De la Fuente s’estrena

Ciutadans també va confirmar que Lorena de la Fuente seria la nova regidora a l’Ajuntament, estrenant-se així a la primera línia després d’uns quants anys treballant pel partit. Si més no, el «sí» de de la Fuente va arribar després de les negatives d’Asunción Sancho i Sonia Mateo, que anaven de números 5 i 6 en les darreres eleccions. De la Fuente, la número 7, ocuparà la vacant, ja que els condicionants laborals li ho han permès. La nova regidora taronja s’acollirà a una excedència com a tècnica superior de contractació pública de l’Ajuntament. De la Fuente es mostrava «molt il·lusionada de poder ser regidora a Tarragona», una ciutat amb la qual ja hi estava «compromesa a través del teixit associatiu». La nova cara de Ciutadans és membre del Gremi de Pagesos i ha participat en nombrosos esdeveniments festius de la ciutat.

tracking