Diari Més

Explosió IQOXE

Arranjats tots els danys causats a Bonavista per l'explosió d'IQOXE

Els veïns es manifestaran el dia 14 de gener

El pròxim dissabte es compliran dos mesos de la tràgica explosió a l'empresa IQOXE.

Bonavista demana suport psicològic per superar les seqüeles d'IQOXEOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els desperfectes en habitatges i propietats del barri de Bonavista causats per l’explosió a la planta química d’IQOXE del passat 14 de gener ja han estat reparats. Van ser un total de 162 persones del barri tarragoní les que van patir afectacions, però segons explicava la presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, ja no en queda cap per arranjar. «Estem molt contents, ja que quedaven una vintena de desperfectes per arreglar i després de moltes reunions i negociacions ja ho hem aconseguit», assenyalava Gutiérrez.

A més, la presidenta de l’entitat veïnal assegurava, i així ho confirmaven fonts de la companyia, que IQOXE va negociar amb molts veïns per arribar a un acord quan la seva assegurança no cobria tots els desperfectes que l’afectat sí considerava que havien estat causats per l’explosió. «Han complert al 100%», deia Gutiérrez sobre l’empresa química.

Per altra banda, l’AVV Bonavista ha organitzat, pel pròxim 14 de gener, una manifestació. Serà llavors quan es complirà un any del fatídic accident. Segons Gutiérrez, a la concentració reclamaran que el Plaseqta es posi en marxa i que s’accelerin les obres del PP-10 per disposar d’una sortida d’emergència òptima en cas que es produeixi un nou accident i els veïns de Bonavista hagin de marxar del barri. «Ja tenim el Plaseqta, però sense recursos perquè es posi en funcionament, s’ha de dur a la pràctica i és molt important», defensava Gutiérrez sobre la primera de les reivindicacions. Sobre la segona, lamentava que quinze mesos, que són els que duraran les obres del PP-10 i que milloraran l’accés al barri pel costat de les Gavarres, és massa temps. «Necessitem solucions ràpides, som 9.000 persones a Bonavista i no podem estar amb una sortida provisional», lamentava.

tracking