Diari Més

Un total de 6.000 tarragonins visiten el Magatzem Reial, que tanca demà

Les famílies celebren l’èxit d’un nou espai que l’Ajuntament no descarta repetir l’any vinent

Unes enganxines al terra marquen l'espai que ha d'ocupar cada grup bombolla en la seva visita al Magatzem Reial.

Un total de 6.000 tarragonins visiten el Magatzem Reial, que tanca demàGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assolellat matí va fer que ahir molts tarragonins anessin arran de mar a gaudir del diumenge. Bona part d’ells feien cua per entrar al refugi 1 del Moll de Costa, on des del 2 de gener fins demà s’hi ha instal·lat el Magatzem Reial. Allà, els patges ho estan deixant tot a punt per tal que els Reis puguin fer arribar els seus regals a tota la ciutat. Fins a 6.000 tarragonins hauran visitat el nou espai durant els quatre dies. Les entrades gratuïtes es van esgotar al cap de poques hores de posar-se a disposició.

A més del control de temperatura i el gel hidroalcohòlic, les famílies hi accedien per torns cada deu minuts, el que significa unes quaranta tandes diàries. A dins, unes enganxines al terra delimitaven l’espai que havia d’ocupar cada grup bombolla, integrat per un màxim de quatre persones.

Un dels patges guiava els visitants i detallava les característiques d’unes carrosses que no podran lluir-se a la cavalcada. Tot plegat sota la mirada il·lusionada dels petits, que observaven un munt de patges apilant regals –ja embolicats i amb el nom de cada nen i nena– i penjant a la paret les cartes que ja estaven llestes. Els ajudants dels Reis també van ensenyar a la canalla l’escala màgica per la qual Ses Majestats accedeixen a les cases de la ciutat durant la nit de Reis. Al final del recorregut els esperava el cap dels patges, l’Abdul. Ahir va fer saltar d’alegria els menuts quan els va assegurar que enguany, un any dur marcat per la pandèmia, «no hi haurà carbó». Va avisar, però, que això no volia dir que no s’haguéssin de portar bé.

El magatzem, un èxit

Més enllà de les xifres, les cares de felicitat en sortir del Magatzem Reial eren una bona mostra de la gran rebuda que ha tingut l’espai. «És una bona idea, un bon format», assegurava Lorena Boixadera, que juntament amb la seva parella, Andreu Armanya, i les seves filles Laia i Arlet van visitar el refugi 1. La Maria Manresa hi va anar al costat de la Laia. La petita deia que el millor havia estat «trobar tots els regals» que portaven el seu nom. A totes dues famílies els agradaria repetir l’any vinent.

Des de l’Ajuntament també celebren l’èxit del Magatzem Reial. El tècnic de Festes, Xavi Gonzàlez, va detallar que el nou projecte es va haver «d’anar adaptant a les noves mesures». Gonzàlez va explicar que els darrers mesos s’han vist «obligats a fer canvis a les festes, alguns dels quals tindran continuïtat». Des del consistori, però, creuen que «és massa aviat per saber si el Magatzem Reial es repeitrà el 2022», encara que no descarten donar-hi continuïtat si tot va bé. Gonzàlez va animar a seguir l’arribada dels Reis a través de la pantalla, demà a les 18 h.

tracking