Diari Més

Municipal

La Guàrdia Urbana de Tarragona va obrir 359 expedients per abandonament de vehicles al 2020

La zona de la ciutat on hi ha més abandonament de vehicles és a Ponent

Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Guàrdia Urbana de Tarragona, vehicleAjuntament Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins el passat 24 de novembre s’han obert a Tarragona359 expedients per abandonament de vehicles, d’aquests 334 ja estan tancats i 58 vehicles ja han estat donats de baixa i desballestats.L’abandonament de vehicles a l’espai públic està prohibiti suposa una multa de 600 eurosper infracció greu de l’article 81.1 de l’O.M.

Des del’Ajuntament de Tarragona es va establir un procediment àgil per la renúncia del vehicle en favor de l’Ajuntament. Mitjançant els serveis de la Guàrdia Urbana es tramita la baixa i destrucció del vehicle de forma gratuïta, sempre que no tingui cap tipus de carrega que impossibiliti la seva baixa a la DGT.

Cal destacar aquest any la disminució de les actuacions en matèria d’abandonament de vehicles als espais públics per la situació de la pandèmia i les restriccions de la mobilitat.Durant el 2019 es van obrir 521 expedients, en comparació als 359 del 2020 (fins al 24 de novembre).La zona de la ciutat on hi ha més abandonament de vehicles és a Ponent (amb 157 expedients oberts), posteriorment seguiria la zona Nord (amb 89), el centre de la ciutat amb 51, la Part Baixa amb 39 i finalment Llevant amb 27 expedients oberts.

Es considera que un vehicle es troba abandonat quan està estacionat en un mateix lloc en algun espai públic per un temps superior a un mes, sempre que presenti desperfectes externs que permetin presumir racionalment que la seva utilització és impossible o no disposi de les plaques de matriculació. Previ a la denúncia, els agents de la GU col·loquen un adhesiu informatiu, triangle verd, on es dona la informació sobre el procediment abans de denunciar.Posteriorment i passats trenta dies, amb la denúncia de l’OM de l’article 81 per abandonar un vehicle als espais públics,es col·loca l’adhesiu previ a les notificacions de la situació, i si escau publicacions al BOE, així com la posterior retirada.

Cal tenir en compte que l’abandonament del vehicle al dipòsitmunicipal té les mateixes conseqüènciesi que2 mesos des de la seva retirada de la via pública per infringir la normativa de trànsites tramitarà la multa corresponent.

tracking