Diari Més

Salut

L'Hospital Joan XXIII i el Palau de Congressos acolliran la Marató de Donants de Sang

La campanya es marca l'objectiu de les 10.000 donacions per remuntar les reserves després de Nadal

Els alcaldes de les capitals catalanes han presentat conjuntament la campanya.

L'Hospital Joan XXIII i el Palau de Congressos acolliran la Marató de Donants de SangAjuntament Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova campanya de la Marató de Donants de Sang del Banc de Sang i Teixits de Catalunya es durà a terme des d'aquest divendres 8 de gener i s'allargarà fins al dia 15 a Catalunya. A Tarragona s'ampliarà l'horari de donacions a l'Hospital Joan XXIII durant aquests dies i es crearà un hospital de campanya durant un dia sencer al Palau de Congressos.

La campanya porta com atítol Donar sang és una altra pel·lícula, el que es pretén enguany en conscienciar a tothom de la importància del gest i de la necessitat de donar sang en temps de pandèmia.

L’objectiu és aconseguir que més de 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal.Els darrers mesos de l’any s’han reprogramat intervencions i tractaments ajornats durant l’inici de la pandèmia, un fet que ha incrementat les necessitats de sang dels hospitals. Per això, avui hi ha reserves de sang per als propers 5 dies, quan el nivell òptim són 10.

En tots els casos cal reservar cita prèvia des del web donarsang.gencat.cat, on també hi ha tota la informació necessària.La campanyaestarà ambientada al cinema, es reservarà l'hora com si fos una butaca al cinema i els donants disposaran de crispetes i seran rebuts per una catifa vermella.

Durant la donació o al final, podran fer-se una fotografia amb cartells amb frases mítiques de pel·lícules adaptades a la donació. Al web també es podran veure durant la setmana diversos tràilers amb històries de la donació protagonitzades per donants i receptors.

tracking