Diari Més

Mobilitat

L'Ajuntament de Tarragona demana a l'Estat reduir la velocitat a l'N-340 a Cala Romana

Serà una mesura complementària als semàfors

Imatge dels dos semàfors instal·lats a Cala Romana.

L'Ajuntament de Tarragona demana a l'Estat reduir la velocitat a l'N-340 a Cala RomanaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona demana a l’Estat espanyol poder reduir la velocitat màxima a la carretera N-340 al seu pas per Cala Romana com a mesura complementària a la instal·lació del semàfor, que va entrar en funcionament la setmana passada. Tot plegat, per millorar la seguretat tant de vehicles com de vianants, i és que la idea del govern local és anar «humanitzant» cada cop més la carretera que uneix el centre de la ciutat amb els barris de Llevant.

Així ho explica el regidor d’Urbanisme del consistori, Xavi Puig, que assegura també que aquesta reducció de velocitat servirà per «donar congruència entre la realitat i la norma». «Ara, amb el semàfor, tant si vens de Barcelona com si vens de Tarragona, tendeixes a reduir la velocitat, vas més lent. Per això volem que el límit disminueixi, però no dràsticament», assenyala l’edil d’ERC. En aquest sentit, i sense voler avançar-se als fets, ja que les negociacions estan obertes amb el govern central, la idea és reduir la velocitat a 50 o 60 km/h, mentre que ara el límit es troba en 70.

«Coherent amb això –segueix Puig– i amb el fet que l’N-340 haurà d’atendre altres usuaris, anem reduint la velocitat i pacificant la carretera». El també responsable de Mobilitat explica que «aquesta mesura s’ha d’entendre en global», ja que l’objectiu del govern, a la llarga, és reservar un espai d’aquesta carretera per a les bicicletes i les persones. «Mentrestant, amb la reducció lleu de velocitat i l’increment de la seguretat amb els semàfors, l’anem condicionant», finalitza Puig.

Va ser el passat dimecres 30 de desembre quan els semàfors de la sortida de Cala Romana van entrar en funcionament. Es tracta d’una reivindicació històrica dels veïns de la zona, ja que en aquesta hi ha hagut diversos accidents, alguns mortals. A més, el semàfor també vol donar més seguretat als usuaris de bus que baixen a la parada situada al costat de la platja. Per això també s’ha pintat un pas de vianants.

A finals del passat mes de setembre va començar la instal·lació d’un semàfor per sentit de circulació. Cadascun d’ells està dotat d’un sistema de preavís per als vehicles a 150 metres de distància mitjançant uns discos de color ambre i intermitent. Aquests es troben ubicats a una distància de 50 metres del pas de vianants. La inversió d’aquesta obra ha estat d’un total de 100.000 euros.

tracking