Diari Més

Successos

Detecten un vessament a la desembocadura del Francolí

Ha generat una taca d'uns 20m2

Imatge del vessament d'aquest migida al Francolí

Detecten un vessament a la desembocadura del FrancolíCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona ha comunicat cap a les 14h d'aquest migdia que s'havia detectat un vessament d’Hidrocarburs des d’un emissari que ha generat una taca de 20 m2 a la zona de la desmbocadura del riu Francolí.

Els equips tècnics han treballat durant unes hores per eliminar el producte, dissolent la taca, i determinar l’empresa origen del vessament. En aquest tasca també hi ha participat un inspector de l’ACA que ha obert una investigació. Una primera inspecció del lloc dels fets no ha revelat informació determinant i, demà dilluns, continuarà la investigació. Els responsables de l’APT han activat el PIM en fase d’alerta i han desplegat les mesures de protecció establertes pels protocols previstos en aquests casos.

Per la seva part, l’APT ha pogut descartar que l’origen del vessament hagi estat un vaixell atracat o una infraestructura dedicava a l’operativa de càrrega i descàrrega de les seves instal.lacions.

Els responsables de l’APT faran un seguiment d’aquest incident per tal de determinar l’origen exacte i adoptar les mesures de seguretat i -si s’escau- les sancions que se’n puguin derivar.

Minuts després, s'ha comunicat que l’incident estava controlat i no revertia «cap perill per a les persones».

tracking