Diari Més

Comerç

Els comerços del centre de Tarragona denuncien una fallada general dels datàfons

Es van detectar per Black Friday i per Nadal

Una zona de la Rambla Nova de Tarragona on s'hi aprecien tres locals comercials buits, amb poc moviment de vianants.

Rambla Nova, Tarragona, locals, comerç, tancament, local buit, desertitzacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos comerços del centre de Tarragona van patir una fallada massiva dels seus datàfons en dos moments clau de finals d’any. El sistema per validar les targetes de crèdit va patir moltes dificultats per funcionar correctament durant la campanya #SomUnComerçIrresistible, que va anar del 19 al 23 de novembre i el Black Friday, uns dies més tard. Els problemes es van reproduir durant el 24 de desembre, quan s’enllestien els últims preparatius de cara a les celebracions de Nadal. Van ser dues ocasions en què l’activitat comercial assoleix dos dels principals pics anuals.

L’Associació de Comerciants ViaT assegura al Diari Més que fins a una quinzena de negocis del centre de la ciutat van patir problemes amb els datàfons. La fallada general dels aparells es va allargar durant força estona, cosa que va obligar als clients a anar a retirar efectiu als caixers automàtics i, fins i tot, alguns van haver de renunciar a les seves compres. De la mateixa manera, l’espera per veure si els datàfons acabaven funcionant va provocar que l’aforament d’alguns comerços arribés al màxim permès per les restriccions en alguns casos, i les cues al carrer es van allargar i alentir més del que és habitual.

Són les entitats bancàries qui ofereixen el servei d’aquests aparells als comerços. La ViaT assegura que els negocis tarragonins perjudicats per la fallada dels datàfons estan vinculats a diferents bancs, pel que, amb tota probabilitat, la incidència depenia d’una fallada de la cobertura. Els datàfons es connecten a una xarxa de telèfon independentment de quina companyia sigui.

Els comerços del centre encaren ara el Cap d’Any i la campanya de Reis. Serà una bona ocasió per veure si, en les dues noves jornades atrafegades, els negocis tornen a patir problemes amb els datàfons.

tracking