Diari Més

Participació

El govern de Tarragona incorpora propostes veïnals al reglament dels Consells de Districte

La regidora de Districtes, Paula Varas, espera que es puguin constituir durant el 2021

Imatge d'arxiu d'una de les reunions entre el govern i enitats veïnals que es van reprendre a l'estiu.

El govern de Tarragona incorpora propostes veïnals al reglament dels Consells de DistricteCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La constitució dels Consells de Districte es troba, actualment, en una fase de rebre propostes veïnals i dels diferents grups municipals per tal d’incloure en el reglament i en la metodologia d’aquests tots aquells punts que els diferents actors consideren imprescindibles. Per això, el govern d’ERC i En Comú Podem ja contempla en el reglament dels Consells fins a quatre propostes de les diferents entitats veïnals de la ciutat.

La primera és que les associacions que participin en els Consells de Districte demostrin que realitzen alguna mena de treball al barri. En segon lloc, que els districtes englobin diferents barris, per poder fer una major pressió i tenir més força de la que tindrien si fossin menys barris. Aquesta condició va sorgir després que el Partit Popular, que des de la primera comissió dels Consells de Districte ja no hi ha tornat a participar, proposés crear fins a 11 districtes i que Ponent, per exemple, estigués dividit en tres de diferents, una idea que no va agradar a les associacions de veïns.

Una altra dels suggeriments veïnals que el govern ha inclòs en el reglament és la que les federacions de veïns que agruparan diferents districtes tinguin la mateixa representació que el partit polític més votat en aquell districte –dues persones– al plenari del Consell. Finalment, també s’ha afegit que cada dos anys es revisi l’estructura participativa per tal de veure què ha funcionat i què no i fer els canvis necessaris.

Un altre plantejament dels veïns, que no té a veure amb el reglament, però s’ha inclòs com un acord en el funcionament dels Consells, és que el tècnic del consistori que treballarà en cada districte no tingui un horari d’oficina de 9 a 15 hores, sinó que s’adapti als horaris de les entitats, que normalment són a la tarda.

Per altra banda, la regidora de Districtes, Paula Pares, explicava que ja s’han inclòs també diverses propostes dels grups municipals. De moment, algunes de la CUP, Junts per Tarragona i Ciutadans i, en la comissió de gener, se n’inclouran també d’altres formacions.

De fet, Varas va condicionar als resultats d’aquestes comissions la data de constitució i de posada en marxa dels Consells. La seva voluntat és que sigui aquest 2021 quan comencin a funcionar, tot i que no ho pot assegurar. El que sí que té clar és que durant aquest any vinent es posarà en marxa la prova pilot.

tracking