Diari Més

El Col·legi de Farmacèutics de Tarragona cedeix un original pessebre a Sant Agustí

Les figures estan acompanyades d’ambientació tarragonina i es podran visitar fins la Candelera

Diversos espais emblemàtics de la ciutat, com l'Oliva, el Mèdol i Centcelles, s'han fet lloc dins de pots de farmàcia del segle XVIII.

El Col·legi de Farmacèutics cedeix un original pessebre a Sant AgustíGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi de Farmacèutics de Tarragona va cedir un pessebre per aquest Nadal a l’església de Sant Agustí, a la Rambla Vella. El temple es va quedar enguany sense la seva tradicional mostra, així que el rector es va posar en contacte amb l’associació de farmacèutics. El pessebre és obra de Joaquim Nolla, propietari de la farmàcia que porta el seu nom i que es troba a Sant Pere i Sant Pau. L’original mostra consta de tres escenes bíbliques ambientades en llocs emblemàtics de la ciutat. L’anunciació a la verge Maria té lloc a la muntanya de l’Oliva, l’anunciació als pastors a la pedrera del Mèdol, i el naixement a la vil·la romana de Centcelles, a Constantí. Com a particularitat, el conjunt del pessebre es troba a l’interior de tres pots de farmacia blancs, amb decoració de color blau, que reprodueixen els antics recipients que es feien servir a finals del segle XVIII.

El particular pessebre nadalenc, que fa diversos anys que està confeccionat, està exposat davant del pas del Sant Ecce Homo, un de la dotzena de misteris de la Setmana Santa tarragonina que es resguarda durant tot l’any a l’interior de l’església de Sant Agustí. Precisament, Joaquim Nolla és, a més a més de pessebrista aficionat, portant del pas de l’Ecce Homo i vocal de la junta de la germandat. El pessebre es podrà visitar fins el 4 de febrer a les 19 h. entre setmana i a les 12, 13 i 20 h. els diumenges.

Enguany, alternatives

Aquest Nadal ha estat marcat per la pandèmia i l’Associació Pessebrista de Tarragona no ha pogut fer la seva tradicional exposició a l’església de Sant Antoni de Pàdua, la dels Caputxins. S’han pogut veure escenes del naixement al pati Jaume I de l’Ajuntament, al Mercat Central i en diversos aparadors de farmàcia.

tracking